eur:
387.22
usd:
357.45
bux:
67974.02
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A Nemzeti Közművek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. mintegy kétmilliárd forintból megépült új alállomása Kecskemét Kósafalu városrészében az átadás napján, 2017. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

A napelemes áramtermelés támogatására hálózatfejlesztésbe kezd az E.ON Hungária

74 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre az E.ON 2026 nyaráig, hogy minél több napelemes rendszert lehessen a bekötni a hálózatba.

Csaknem 15 ezer különböző beruházás valósul meg 2026-ig a Dunántúlon és Pest megyében.

A fejlesztés elősegíti, hogy újabb napelemes rendszerek csatlakozhassanak a villamos hálózatra; az érintett területeken az ellátásbiztonság is javul. A projekt keretében jelentős mértékű, összesen 726 MW többletkapacitást hoz létre hálózatán az E.ON Hungária Csoport.

A mintegy 74 milliárd forintos fejlesztés 50 százalékban az EU Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásaiból valósul meg,

a magyar kormány előfinanszírozásával és támogatásával.

A beruházások kiemelten támogatják a magyar klímatörvény végrehajtását is, mivel elősegítik a megújuló energiaforrások villamosenergia-rendszerbe történő csatlakoztatásához szükséges infrastrukturális feltételek megteremtését.

Az InfoRádió az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettesét, Katona Ádámot kérdezte a témában, a beszélgetés alább meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×