eur:
368.51
usd:
344.64
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
A Nemzeti Közművek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. mintegy kétmilliárd forintból megépült új alállomása Kecskemét Kósafalu városrészében az átadás napján, 2017. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

A napelemes áramtermelés támogatására hálózatfejlesztésbe kezd az E.ON Hungária

74 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre az E.ON 2026 nyaráig, hogy minél több napelemes rendszert lehessen a bekötni a hálózatba.

Csaknem 15 ezer különböző beruházás valósul meg 2026-ig a Dunántúlon és Pest megyében.

A fejlesztés elősegíti, hogy újabb napelemes rendszerek csatlakozhassanak a villamos hálózatra; az érintett területeken az ellátásbiztonság is javul. A projekt keretében jelentős mértékű, összesen 726 MW többletkapacitást hoz létre hálózatán az E.ON Hungária Csoport.

A mintegy 74 milliárd forintos fejlesztés 50 százalékban az EU Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásaiból valósul meg,

a magyar kormány előfinanszírozásával és támogatásával.

A beruházások kiemelten támogatják a magyar klímatörvény végrehajtását is, mivel elősegítik a megújuló energiaforrások villamosenergia-rendszerbe történő csatlakoztatásához szükséges infrastrukturális feltételek megteremtését.

Az InfoRádió az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettesét, Katona Ádámot kérdezte a témában, a beszélgetés alább meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×