eur:
394.71
usd:
370.23
bux:
65349.13
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: pixabay

Visszarendelték a Disney-nél az otthonról dolgozó irodistákat

Vége lehet a home office-korszaknak a nagyobb cégeknél. A Disney-nél márciustól már heti 4 napot kell "bent lenni".

Nem tudni pontosan, hogy a 220 ezer alkalmazottat foglalkoztató kaliforniai nagyvállalat beosztottjai közül hányan élvezték az „aranyélet” előnyeit, annyi azonban bizonyos, hogy kivétel nélkül mindenkit visszarendelnek az irodába - írja az Index.

„A hétfőtől csütörtökig tartó időszakot tekintsék személyes jelenlétet igénylő munkanapoknak” – üzente a nagyhatalmú Disney-vezér, Bob Iger a „hibrid” munkát végző dolgozóknak.

Meggyőződésem, hogy a személyesen végzett közös munka a vállalat kreativitásának, kultúrájának és munkatársaink karrierjének a javára válik – érvelt a március 1-től életbe lépő rend mellett Iger.

A világjárvány idején, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében – sok más nagyvállalathoz hasonlóan – a Disney is engedélyezte, hogy a dolgozók otthonról végezzék feladataikat.

Az elmúlt hónapokban a Snapchatet üzemeltető Snap, a Tesla és az Uber is hasonló változtatásokat jelentett be.

Hasonlóan lépett a Twitter is, erről részletesen beszámoltunk az Infostarton.

A távmunkával kapcsolatban sok érv és ellenérv is született. Az biztosnak látszik, hogy a „hibrid” munka – amikor az alkalmazottak munkaidejük egy részét az irodában töltik – nem jelent automatikus megoldást.

A cégeknek ugyanis fenn kell tartaniuk az irodahelyiségeket, miközben a dolgozóknak kevesebb társas interakcióra és csoportos kreativitásra nyílik lehetőségük, ugyanakkor fokozott ütemezési és informatikai problémákkal, valamint nehézkesebb projektmenedzsmenttel szembesülnek.

A magyar munkavállalók több mint kétharmada dolgozott otthonról a járvány alatt – ez derült ki egy tavaly nyáron készített felmérésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping a nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphatbet (Google), vagy az Apple. A piac közben úgy tűnik, hogy igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, hiszen Ázsiában nagyrészt emelkedtek a tőzsdék, és Európában is emelkednek a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×