eur:
394.23
usd:
370.32
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Ritka nagyot bukott a forint 2022-ben, itt egy újabb ranglista

Az év legelején még kifejezetten jól teljesített a magyar deviza, az ukrajnai háború kitörése után viszont szinte folyamatosan gyengült.

Bár az év utolsó napjaiban erősödött, de 2022-ben jelenleg csak az argentin peso, az egyiptomi font és a török líra mutat a mutat a forintnál gyengébb teljesítményt - írja a Portfolio.

A dollárral szemben nagyjából 16 százalékot bukott a forint 2022-ben, a fenti három „extrém” deviza után ez volt a legnagyobb esés.

Argentína gyakorlatilag folyamatosan csődközelben van 90% feletti infláció és 75%-os irányadó kamat mellett, Egyiptomban komolyak a geopolitikai kockázatok, Törökországban pedig 80 százalék feletti infláció mellett is kamatot vágott a jegybank, amivel sikerült elérnie azt a kétes dicsőséget, hogy a világ legalacsonyabb reálkamatával rendelkezik az ország.

A líra és a peso esetében nem újkeletű dologról van szó, a két ország folyamatosan jelentős egyensúlytalansággal rendelkezett az utóbbi években az idén kirobbant háborútól és az elszálló energiaáraktól függetlenül is - áll az elemzésben.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×