eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla
Védőmaszkot viselő utasok a Széll Kálmán téri metróálllomás mozgólépcsőjén 2020. április 27-én. Ettől a naptól csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Elemzés: a magyar gazdaság mutatta ősszel az egyik legnagyobb növekedést az EU-ban

A harmadik negyedéves magyar gazdasági teljesítmény éves alapon 4,1 százalékos bővülést, negyedéves alapon viszont már 0,4 százalékos zsugorodást mutatott a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Az éves magyar GDP-növekedés még az ötödik leggyorsabb volt az uniós tagállamok rangsorában, de a rövid távú folyamatokat jobban jelző negyedéves alapú változás már nálunk mutatja a negyedik legnagyobb fékezést – írja a Portfolio az Eurostat adatai alapján.

A KSH kedd reggel tette közzé a harmadik negyedéves magyar gazdasági teljesítményt, ami éves alapon 4,1 százalékos bővülést, negyedéves alapon viszont már 0,4 százalékos zsugorodást mutatott. Az uniós tagállamok rangsorában az éves index még az ötödik leggyorsabb volt, ami a megelőző negyedévek erős növekedésének köszönhető.

Nálunk gyorsabb ütemben csak Ciprus, Portugália, Románia és Lengyelország nőtt.

A negyedéves mutató azt mutatja: itt már a negyedik legnagyobb zsugorodást mutatta a magyar gazdaság a tagállamok rangsorában. A régiónkban Lettországban és Szlovéniában egy százalék feletti volt a gazdaság negyedéves visszaesésének mértéke, Csehországban pedig megegyezett a magyar 0,4 százalékos ütemmel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×