eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján a debreceni Kölcsey Központban 2022. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Mihály bejelentette - 300 milliárd forintot kap Magyarország

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsán úgy határoztak, Magyarország 700 millió eurónyi forrásból erősítheti energiabiztonságát.

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsán döntöttünk arról, hogy Magyarország közel 300 milliárd forintot kaphat a fosszilis energiafelhasználás csökkentésére – közölte Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. Hozzátette, a több mint 700 millió eurónyi forrás az ország energiabiztonságát erősítheti a következő években.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalán jelentette be, hogy hetek óta kőkemény vitákat vív Brüsszelben annak érdekében, hogy Magyarország kivételeket kapjon azon szankciós intézkedések alól, amelyek károkat okoznának a magyar embereknek vagy veszélybe sodornák az ország energiaellátásának biztonságát. A tárcavezető jelezte, sikerrel járt, hiszen elérte, hogy az olajársapka-mechanizmus alól kivételt kapjon a csővezetékes szállítási mód, így Magyarország kőolajellátásának biztonságát már nem veszélyeztetik az intézkedések.

A magyar kormány képviselői elérték azt is, hogy a nukleáris energiához kapcsolódó tevékenységek mentességet kapjanak, így nemcsak a már meglévő atomerőművek működéséhez, hanem a kifejezetten új reaktorok építéséhez szükséges szolgáltatások és termékek is a kivételek közé lettek sorolva Brüsszelben.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×