eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Két nap alatt 300 milliárd forintért vettek az új állampapírból

Ez rekordértékesítésnek számít Magyarországon. Varga Mihály mondta el a részleteket.

Rekordértékesítéssel indultak az új, magas kamatozású állampapírok: két nap alatt 300 milliárd forintért vásároltak az új állampapírokból, a Bónusz illetve Prémium Magyar Állampapírokból - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.

Varga Mihály közölte: a minden eddiginél nagyobb érdeklődés annak köszönhető, hogy az állampapírok 11 százalék feletti kamatozású, biztonságos, kamatadó-mentes, a háborús infláció ellen védelmet nyújtó befektetést jelentenek a családoknak.

Hozzátette, hogy az állampapírok személyesen, és online is megvásárolhatók, a Magyar Államkincstárnál, a postákon, és a forgalmazó bankoknál.

Varga Mihály arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában Magyarországon a legkedvezőbb a lakosság aránya az államadósság finanszírozásában. Ma már az államadósság közel egynegyedét a magyar emberek tartják kézben, 2010-ben ez az arány még csupán 3 százalék volt.

„Ezzel mérséklődik az ország sérülékenysége, a kamatjövedelem nem külföldre megy, hanem a magyar családoknál marad. A bizonytalan nemzetközi környezetben ez még nagyobb jelentőséggel bír” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 09:57
×
×
×
×