INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

benzinkút

állami támogatás

agrárminisztérium

29 July 2022, Bavaria, Rosenheim: A pump nozzle is stuck in the filler neck of a car at a gas station.  Anyone who wants to save money at the gas station while on vacation abroad will have to part with old rituals this summer. After all, filling up on the other side of the border is no longer as profitable as it used to be, and in some cases has become a minus business. Photo: Uwe Lein/dpa (Photo by Uwe Lein/picture alliance via Getty Images)

Döntés született: 18 milliárdos támogatást kapnak a kisbenzinkutak

Infostart / MTI

Független Benzinkutak Szövetsége korábban tiltakozásul üzemszünetet jelentett be a hétvégére.

A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el – mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára Budapesten sajtótájékoztatón.

Nobilis Márton hozzátette, a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét,

a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz.

A kormány az idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, amelynek értelmében literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatást kapnak – emlékeztetett az államtitkár. Jelezte: a támogatás folytatásáról Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnökét is tájékoztatta.

Független Benzinkutak Szövetsége: köszönjük, államtitkár úr

A sajtótájékoztatón jelen volt Egri Gábor, aki a rendezvény végén köszönetet mondott a kormánynak, hogy "meghallották segélykiáltásaikat". Egyúttal elmondta, hogy az FBSZ délután 15 órára közgyűlést hívott össze, hogy az államtitkárral folytatott megbeszéléseiket megvitassák, és kialakítsák álláspontjukat.

A szervezet nem sokkal később közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy a megbeszélésen ígéretet kapott az FBSZ, hogy a támogatási kérelmek befogadása a héten megtörténik, és a kifizetések a jövő héten megkezdődnek.

„Szeretnénk köszönetet mondani az államtitkár úrnak, a minisztériumnak és a kormányzatnak, hogy meghallották segélyhívásunkat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a MOL NyRt. az első hat hónapban történelme során a legnagyobb nyereségét érte el, örülünk annak, hogy a magyar állam a megnövekedett üzemanyag felhasználás miatt rekord adóbevételt realizált.

Ugyanakkor szeretnénk megemlíteni, hogy

a kis- és közepes családi vállalkozások az üzemanyag-kiskereskedelem területén itthon végveszélybe kerültek, megélhetésük, tulajdonuk sincs biztonságban.”

Független Benzinkutak Szövetsége a hétvégén közölte: tiltakozásul üzemszünetet tartanak augusztus 19-én és 20-án. Azt lehetett tudni, hogy ez több száz kis kutat érint. A délutánra meghirdetett közgyűlésen várhatóan ez is téma lesz az újonnan bejelentett támogatás tükrében.

Nyitókép: Uwe Lein/picture alliance via Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018