eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Ügyféltájékoztató kampány a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséről

Március utolsó napján egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank a Magyar Bankholding irányításában.

A fúzió célja az ország legmodernebb, magyar tulajdonú pénzintézetének felépítése - tájékoztatta a holding szerdán az MTI-t. Hozzátették, hogy az egyesülés pontos menetrendjéről, az ügyfelek számára legfontosabb tudnivalókról a bankcsoport tájékoztató kampányt indított a gördülékeny ügyintézés érdekében.

A közleményben kiemelték, hogy a Budapest Bank fiókok arculata megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával működnek tovább.

Az egyesült bank teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát fog kínálni, egységes árazással és értékajánlattal - húzták alá.

Jelezték azt is, hogy a pénzintézet 66 városban, 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen.

Az ügyfelek az április 1. és 4. közötti időszakra várható átállással kapcsolatos tudnivalókról a bankszámlakivonataik mellé csatolt levelekből, elektronikus levelekből, a Budapest Bank és az MKB Bank honlapjain és közösségi média felületein is tájékozódhatnak.

Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy az egyesüléssel járó informatikai és technikai átállások több rendszerük működését is érinteni fogják; azért tették hétvégére az átállást, hogy ügyfeleik ebből minél kevesebbet érezzenek.

A közleményben rámutattak arra, hogy a teljes működési fúzió eredményeként 2023-ban mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre.

Felidézték, hogy az épülő szuperbank jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot fejleszt, amely korszakváltást jelent mind a technológiában, mind az ügyfélélményben; az egyes termékek közötti átjárás egyszerűbbé, a konstrukciók pedig még inkább személyre szabhatóvá válnak.

A létrejövő nagybank a teljes piaci spektrum lefedését és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrár ügyfeleinek nyújtandó termék- és szolgáltatási paletta biztosítása is - ismertették.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×