eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
woman chooses a TV in the store
Nyitókép: 97/Getty Images

Elképzelhető, hogy nem mindenkinek az jut a karácsonyfa alá, amit kinézett

A globális chiphiány miatt ugyanis akadozik a szórakoztató elektronikai termékek gyártása.

November végén jellemzően felpörög a kereslet a szórakoztató elektronikai eszközök, köztük a laptopok vagy okostelefonok iránt, idén azonban kérdéses, hogy mindenkinek jut-e ezekből a termékekből. A globális chiphiány miatt ugyanis akadozik a szórakoztató elektronikai termékek gyártása, hiszen a félvezető alkatrészek minden ilyen eszközben megtalálhatóak.

A chiphiány a koronavírus-járvány hatására alakult ki, mert a gyárak nem tudták követni a gazdaság hirtelen leállását majd újraindulását, ami áremelkedést vagy áruhiányt okozhat.

Az egyik műszaki áruházlánc vezetője az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, az ünnepek előtt nem számítanak már fennakadásra, de a chipválság előbb-utóbb a magyar műszaki termékek piacára is begyűrűzik.

„Vannak területek, ahol egyértelműen látszik már, hogy hiány van, illetve, hogy az áremelkedés már megindult. Például a notebookoknál vagy a játékkonzoloknál már egyértelműen érezhető, de egyes mobiltelefonoknál is látható a folyamat” – fogalmazott Várkonyi Balázs, eMAG-Extreme Digital ügyvezető igazgatója. A hiány egyelőre a nagyobb háztartási gépek és a tévék piacára nincs hatással.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×