eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Chiphiány: beáldozza egyik termékét az Apple az iPhone 13-akért

A globális chiphiány arra kényszeríti az amerikai Apple céget, hogy visszafogja iPad-gyártását, és az így megmaradó félvezetőket inkább a nemrég piacra dobott iPhone 13 készülékek előállításánál használja fel - közölte kedden a Nikkei című japán lap, amely szerint úgy tűnik, hogy a chiphiány az eddig becsültnél nagyobb mértékben sújtja a vállalatot.

A lap jelentése szerint az Apple az elmúlt két hónapban a tervezetthez képest fele annyi iPad-et készített, és csökkent az iPhone készülékek előző generációinak a gyártása is, hogy a felszabaduló alkatrészeket felhasználja legújabb mobiltelefonjába.

A Nikkei emlékeztetett arra, hogy az amerikai gyártó azért helyezi előtérbe legújabb mobilkészülékét, mert a vásárlók érdeklődése általában a megjelentést követő első hónapokban a legnagyobb.

Az Apple szeptember 14-én mutatta be új telefonkészülékét. A cég egyben azzal számol, hogy az iPhone 13 iránti keresletnövekedés nagyobb lesz, mint az iPad-é Európában, Észak- és Dél-Amerikában, ahonnan az Apple nyereségének a 66 százaléka származik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×