INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

otp bank

csányi sándor

bank

osztalék

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond, miután átvette a hazai tőkepiac fejlesztéséért a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől az OTP Bank részvényeinek tőzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én.

Munkavállalói résztulajdonosi programot indít az OTP Bank

Infostart / MTI

A bank 41,6 milliárd forintot tett félre osztalékra.

Az OTP Bank rendkívüli közgyűlésén döntött a munkavállalói résztulajdonosi program létrehozásáról és támogatásáról - mondta Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója Budapesten, a közgyűlést követő sajtótájékoztatón.

A közgyűlés döntése szerint az úgynevezett Különleges Munkavállalói Résztulajdonosi Programot (KMRP) az OTP Bank munkavállalói hozzák létre független jogi entitásként. A program az eddigi - és a továbbiakban változatlanul folytatódó - Munkavállalói Résztulajdonosi Program mellett működik majd.

A közgyűlés hozzájárult, hogy az OTP saját résztvényt értékesítsen a KMRP szervezeteknek, összesen legfeljebb 210 milliárd forint értékben. Ha a szervezetek által megszerzett részvénycsomag értéke beszerzési áron legalább 200 milliárd forint, akkor a bank legfeljebb évi 5 milliárd forint támogatást ad a szervezeteknek. A támogatást abban az évben fizetik ki, amelyikben a közgyűlés osztalék kifizetéséről is határoz - ismertette.

A bank az idei első félév eredménye után 41,6 milliárd forintot tett félre osztalékra.

Csányi Sándor reméli, hogy az OTP jövő tavasszal már fizethet osztalékot.

Arra a sajtóértesülésre, hogy orosz lapok szerint tárgyalnak az orosz Home Credit bank megvásárlásáról Wolf László vezérigazgató-helyettes azt mondta: "van folyamat, nézelődünk". Csányi Sándor hozzátette: az értesülést nem cáfolják és nem is erősítik meg.

Csányi Sándor beszámolt arról, hogy a csoport jövedelmezősége idén az első félévben visszatért a járvány előtti szintre, 19,1 százalék lett a tőkearányos jövedelmezőség. A működési eredmény 18 százalékkal nőtt az idén január-júniusban, az organikus, teljesítő hitelállomány 6 százalékos növekedést mutatott az első félévben.

Arra számítanak, hogy a moratórium lejártával sem lesz növekedés a nem teljesítő hitelek állományában. A csoport teljesítő hitelei 2016 és 2021 között 2,4-szeresére nőttek, a folyamatban lévő akvizíciók további érdemi hitelbővülést okozhatnak. Két akvizíciót, a szlovéniai Nova KBM megvásárlását és egy üzbégisztánit még nem hagyta jóvá a felügyelet - mondta és jelezte: vizsgálják Kínában egy olyan befektetés lehetőségét, ahol egy online fogyasztási hitelezéssel foglalkozó vállalattal lépnének partnerségre.

Közölte: 2022 végére a csoport mérlegfőösszege meghaladja majd a 100 milliárd eurót.

Várakozásaik szerint idén is növekedést ér el a bank.

Az OTP Bank saját részvényeinek állománya jelenleg 1 millió 77 ezer.

Az OTP Bank papírjaival a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a vállalat részvényei csütörtökön 19 140 forinton zártak; az elmúlt egy évben legmagasabb értékük 19 250 forint, legalacsonyabb értékük 9635 forint volt.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018