eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Pénzszállító hagyja el Magyarország első közösségi pénzintézete a MagNet Magyar Közösségi Bank Andrássy úti épületét. Az 1995-ben alapított bank felvállalja az úttörő szerepet abban, hogy az ügyfelek közreműködésével valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és a társadalomra.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Új tulajdonosa lesz a Sopron Banknak

Terjeszkedik a magyar közösségi bank.

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t. A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100%-os leányvállalatává válik – közölte a pénzintézet.

Az idén 25 éves fennállását ünneplő MagNet Bank Zrt. a felvásárlással nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, hanem közel duplájára növelheti piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre, és olyan régiókba is eljuttathatja az értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető – mondta Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke.

A Sopron Bank Zrt. értékesítését követően, a Hypo-Bank Burgenland AG Magyarországon vállalati ügyfelek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt - elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×