INFORÁDIÓ
2021. október 19. kedd
Nándor

bank

magnet bank

sopron bank

felvásárlás

Pénzszállító hagyja el Magyarország első közösségi pénzintézete a MagNet Magyar Közösségi Bank Andrássy úti épületét. Az 1995-ben alapított bank felvállalja az úttörő szerepet abban, hogy az ügyfelek közreműködésével valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és a társadalomra.

Új tulajdonosa lesz a Sopron Banknak

Infostart

Terjeszkedik a magyar közösségi bank.

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t. A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100%-os leányvállalatává válik – közölte a pénzintézet.

Az idén 25 éves fennállását ünneplő MagNet Bank Zrt. a felvásárlással nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, hanem közel duplájára növelheti piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre, és olyan régiókba is eljuttathatja az értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető – mondta Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke.

A Sopron Bank Zrt. értékesítését követően, a Hypo-Bank Burgenland AG Magyarországon vállalati ügyfelek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt - elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Colin Powell

Családja jelentette be a volt amerikai külügyminiszter halálát a Facebookon. 84 évet élt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018