eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépei parkolnak a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kifutópályája mellett 2020. március 22-én. A koronavírus-járvány miatt törölt, illetve ideiglenesen szünetelő járatok miatt a légitársaság kilenc gépe parkol a légikikötőben.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megújul a debreceni repülőtér, évi hárommilió utasra számítanak

Az új terminálépülete és környezete, valamint egy új futópálya és a kapcsolódó burkolt felületek megtervezésére írt ki nyílt tervpályázatot a debreceni önkormányzat.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent felhívás kiemeli, hogy az új beruházást évi hárommillió utashoz kell megtervezni. Része a feladatnak egy kisgépes zóna kialakítása is – írja a napi.hu.

A pályaművek díjazására nettó 16,5 millió forintot biztosít a város. A legmagasabb díj nettó 7 millió, míg a legalacsonyabb 1,5 millió forint lehet. A megvétel legkisebb összege pedig nettó 500 ezer forint. A pályaművek benyújtási határideje november 23.

Hétfőn írta meg az Index, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a magyar kormány és a debreceni önkormányzat 2,5 milliárd forint összegű állami támogatást nyújtson a Debreceni Nemzetközi Repülőtér tulajdonosának.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×