eur:
394.75
usd:
371.25
bux:
66557.35
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Műszaki hiba okozta a tejfölszennyeződést az Alföldi Tejnél

Műszaki hiba miatt szennyeződtek azok a tejfölök, amiket ki kellett vonni a forgalomból - közölte az Alföldi Tej Kft. kedden az MTI-vel.

Az elváltozásokat érzékszervi termékkóstolások során fedezték föl, a hatóságokat és a kereskedelmi partnereket haladéktalanul értesítették - olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy a mikrobiológiai szennyeződés elszórtan jelentkezett, ám elővigyázatosságból minden tejfölt visszahívtak, amelyek augusztus 2. és augusztus 14. közötti gyártási idővel, szeptember 15-i és szeptember 28-i lejárattal kerültek forgalomba. Az intézkedés 15 márka különböző kiszerelésű változatait érinti.

A mikrobiológiai szennyeződés esetén a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható, és főzés nélkül gyomorpanaszokat okozhat. Az ilyen termékeket a gyártó a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy többet ilyen hiba ne fordulhasson elő - írták.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn tájékoztatta az MTI-t a termékvisszahívásról az Alföldi Tej Kft.-re hivatkozva. A szennyezett termékek listája a felhívásukban olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×