eur:
394.36
usd:
370.28
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Pixabay.com

Új vezetők a Bankholdingnál

A Magyar Bankholding Zrt. márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felsővezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban.

Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez – tájékoztatott a pénzintézet csütörtökön.

A társaság közleményében felidézi, hogy a Bankholding idén márciusban hirdette meg ötéves stratégiáját a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésére. A bankcsoport stratégiájának központi eleme, hogy

az új nagybank a teljes piaci spektrumot és minden ügyfélszegmenst kiszolgál a jövőben,

miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrárügyfeleinek nyújtandó modern termék- és szolgáltatási paletta.

Ginzer Ildikó jelenleg az MKB Nyrt. általános és üzleti vezérigazgató-helyettese is egyben. Feladata a bankcsoport élén a lakossági, valamint a mikro- és kisvállalati ügyfelekkel kapcsolatos termékfejlesztés és kiszolgálás, valamint a létrejövő nagybank digitális transzformációjának üzleti oldali irányítása lesz. Szabó Levente – aki a Takarékbank Zrt. jelenlegi üzleti vezérigazgató-helyettese – a Bankholdingnál a közép- és nagyvállalati, az agrár, a treasury, a befektetési szolgáltatási, valamint a privátbanki terület vezetője lesz.

A szakemberek megtartják tagbanki pozíciójukat is, ugyanakkor az új megbízatásaikkal lefedett területek szakmai irányítását átveszik mindhárom tagbankban – jelezték a közleményben. Ebben arra is kitértek, hogy

a holding további felső vezetői pozícióira a kiválasztás jelenleg is folyamatban van.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a jegybank engedélyének birtokában a három hitelintézmény - a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport – meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre.

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×