eur:
393.4
usd:
368.08
bux:
66269.8
2024. április 24. szerda György
Elszállításra váró autók a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó üzemében a kaliforniai Fremontban 2020. május 12-én. Elon Musk vezérigazgató bejelentette, hogy a Tesla észak-kaliforniai gyárában újraindul a termelés, még annak ellenére is, hogy az Alameda megyében jelenleg a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő kijárási korlátozások ezt nem tennék lehetővé.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Sosem ment még ennyire a Teslának

Igaz, az elemzők még több eladott autóra számítottak a második negyedévben.

Megduplázta az elektromos autók kiszállítását a Tesla a második negyedévben éves összevetésben, és az idei első negyedévhez képest is jobban alakult az adat.

A cég azt közölte, hogy a június végével záródott második negyedévben rekordszámú, 201 ezer 250 autót szállított ki, jóval többet az egy évvel korábbi 90 ezer 891-nél és 9 százalékkal többet az első negyedévi 184 ezer 877-nél.

Elemzők több, 207 ezer Tesla-autó kiszállításával számoltak a második negyedévre.

Az Elon Musk vezette vállalat bevétele 11,4 milliárd dollár volt a második negyedévben, nagyjából megegyezett a szakértők által várttal.

Az amerikai vállalat arról is beszámolt, hogy a második negyedévben 206 ezer 421 autót gyártott az első negyedévi 180 ezer után.

A cég egyelőre még nem közölte, hogy minként alakult a profitja, szakértők 584 millió dollár adózott eredményt várnak a negyedévre az egy évvel korábbi 104 millió dollár után, amikor a koronavírus-járvány miatt néhány hétre leállt a munka a Tesla amerikai gyáraiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×