INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

koronavírus

fürdő

fürdőszövetség

balogh zoltán

Sok fürdő felélte a tartalékait, de a két fő akadályt a többség sikerrel vette

Sok fürdő felélte a tartalékait, de a két fő akadályt a többség sikerrel vette

Továbbra is csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak a magyarországi közfürdők, amelyek zöme már kinyitott - mondta az InfoRádiónak a Magyar Fürdőszövetség főtitkára, Balogh Zoltán, hozzátéve, a munkavállalóik 70-80 százalékát meg tudták tartani.

A magyarországi fürdők előtt a nyitás lehetősége május 3-án megteremtődött, ezzel már az első hétvégén tudott élni jó néhány fürdő, de legkésőbb a pünkösdi hosszú hétvégén már szinte minden intézmény várta a látogatókat.

"A szabályok sajnos nem változtak, a magyarországi közfürdőket kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, illetve kiskorúaknak védett személy kíséretében engedélyezett a belépés. Külföldiek esetében is védettségi igazoláshoz van kötve a látogathatóság, jelenleg 16 ország védettségijét tudjuk elfogadni" - ecsetelte az InfoRádió érdeklődésére Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Reagált arra a felvetésre is, hogy a hírek szerint a fürdők a munkavállalók 70-80 százalékát meg tudták tartani.

"Igen, így van, nagyon nagy gondot okozott volna, ha a munkatársak elvándorolnak. A bértámogatás sokat segített, ami azért is kifejezetten fontos volt, mert

speciális szakképesítéssel rendelkező kollégákat is meg kellett tartani,

az ő pótlásuk nem lett volna egyszerű" - mutatott rá Balogh Zoltán.

A fürdőfejlesztéseket célzott forrásokból valósították meg, saját pénz ugyanis nem volt: májusig 10 hónapot voltak zárva a fürdők, ez pedig komoly bevételkiesést eredményezett, sok fürdő felélte tartalékait vagy hitelfelvételhez nyúlt, tulajdonosi támogatást, kölcsönt kényszerült igénybe venni. Emellett is voltak viszont megvalósuló beruházások, az elmúlt hetekben például két átadás is volt.

Nyitókép: Lukács fürdő

Kapcsolódó hang

Fürdők - Balogh Zoltán, Fürdőszövetség
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018