eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pixabay

Új részletek derültek ki a Commerzbank magyarországi kivonulásáról

Látóhatáron lehet már néhány komolyabb érdeklődő, nem is ismeretlenek.

Mint az Infostart is megírta korábban, eladja magyar érdekeltségeit a Commerzbank. A Bloomberg friss információi szerint - mint arra a Portfolio rámutat - megkezdi a vállalat a magyar érdekeltségének eladását. 100 millió eurót érhet a csomag.

A bank új vezérigazgatója szeretne a "fontosabb piacokra fókuszálni a jövőben", de fókuszba került a költségcsökkentés is, ennek része az eladás most.

A Bloomberg szerint főként a belga KBC és a Raiffeisen Bank számára lehet érdekes a kínálat, de akár az OTP is befutó lehet, amely érdeklődéséről már márciusban leadott egy jelzést.

A magyarországi mellett brazil, belga és luxemburgi leépítésről is szó van.

A Commerzbank Magyarországon korábban elsősorban a közép- és nagyvállalatok bankjaként volt ismert. Az MNB adatai szerint 2019 végén 1,0 százalékos volt a mérlegfőösszeg szerinti piaci részesedése, hitelállományát tekintve ez 1,3 százalék volt. A megtérülési, hatékonysági mutatók 2019-ben átlag alattiak voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Az újrahasznosítás nem járható út – Új megoldás kell a műanyagszennyezés kezelésére

Az újrahasznosítás nem járható út – Új megoldás kell a műanyagszennyezés kezelésére

A nagy olajvállalatok és a hozzájuk szorosan kötődő műanyagipar több mint 50 éve megtévesztő módon az újrahasznosítást a műanyaghulladék-kezelés megoldásaként népszerűsíti, annak ellenére, hogy régóta tudni lehet, hogy az technikailag és gazdaságilag sem életképes. Az újrahasznosítást propagáló kiterjedt kampányok ellenére a világ műanyaghulladékának csupán alig 10%-át hasznosítják újra. A műanyaggyártás visszaszorításának leghatékonyabb módja így valójában a környezetszennyezés csökkentése lenne. Ennek ellenére az egyszer használatos műanyagtermékek gyártásáért felelős iparág továbbra is növekszik, ezért szigorú, erős nemzetközi egyezményre lenne szükség a ma már mindenkit érintő probléma kezelésére. A kormányközi egyeztetések fontos fordulóját november végén Dél-Koreában tartják, ahol az EU képviseletét már a soros magyar elnökség delegációja adja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×