eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nem sok helyen futhat bele a banki ügyfél a zárva táblába

Átcsoportosítás és átmeneti üzemszünet jöhet, de csak a legvégső esetben zárnak be a hazai fiókok.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Nemzeti Bank az újabb vírushullám idején is szorgalmazza, hogy a hitelintézetek tartsák nyitva fiókjaikat, nem támogatva az egy napnál hosszabb bankszünnapokat. Jegybanki elvárás továbbá, hogy az időleges bezárás idején megyénként legalább egy fiók kiszolgálja az adott pénzintézet ügyfeleit.

Az MBN egyben a hitelintézetek figyelmébe ajánlotta az első hullám idején készült körlevelét, amely a veszélyhelyzet negatív hatásainak enyhítésére szükségesnek tartott intézkedéseket tartalmazza. Mint ismert, akkor a bankfiókok 94 százaléka nyitva volt.

Jobb a helyzet

  • Az OTP Bank 361 egységből álló hazai hálózatában kedden hat egység (az ácsi, az adonyi, a baktalórántházi a polgárdi, valamint az egyik győri és salgótarjáni fiók) volt zárva, ezek nem tervezett, ideiglenes bezárások voltak – közölte a Világgazdasággal az OTP.

  • A Takarékbank 745 egységének csak mintegy 1,6 százaléka nem nyitott ki rendkívüli okok miatt, emellett a fiókok 0,5 százaléka rövidített nyitvatartással működik.

  • A Budapest Bank 92 bankfiókjából kedden 91 várta az ügyfeleket rendes nyitvatartással, mindössze egy fiókot kellett néhány napra bezárni.

  • Az MKB-nál kedden mind az 51 bankfiók a rendes nyitvatartással működött,

  • ahogyan az Ersténél is mind a 106 kirendeltség rendben fogadta az ügyfeleket,

  • miként hétköznapokon a 206 K&H-fiók is működik.Utóbbi pénzintézetnél a bevásárlóközpontokban található bankfiókok a korlátozások idején szombatonként nem lesznek nyitva.

  • A CIB Bank két budapesti – a pesterzsébeti és a Bajcsy-Zsilinszky úti – fiókja már december óta ideiglenesen zárva tart, a győri és a gödöllői fiók rövidített nyitvatartással üzemel, a többi bankfiók kedden rendes nyitvatartással várta az ügyfeleket.

Tervezett fiókbezárásra egyik – a Világgazdaságnak válaszoló – hitelintézet sem készül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×