eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hitelösszehasonlító alkalmazással segít az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) online hitelösszehasonlító alkalmazást készített azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének föl - olvasható a jegybank honlapján.

Az MNB eddig már hat intézmény számára engedélyezte Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH) termékének legkorábban 2021 januárjától történő forgalmazását. A minősített hitelek elterjedése a verseny erősödését eredményezheti, támogathatja a megfelelő ügyféltájékoztatást, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülését, valamint ösztönözheti a teljesörű online hitelfelvételi folyamatok széleskörű elterjedését.

A hitelnyújtói ajánlatok pártatlan, nagy pontosságú összehasonlítását az MNB által üzemeltetett MSZH Összehasonlító oldal is támogatja.

Az Összehasonlító kalkulátor a hitelnyújtók által biztosított árazási képleteknek köszönhetően a személyre szabott ajánlatok pontos, táblázatos, alapértelmezetten a teljes hiteldíj mutató (THM) szerint növekvő sorrendű megtekintését teszi lehetővé. A platform a piaci verseny fokozása céljából jött létre, az igénybevétele díjmentes. Az MSZH Összehasonlító oldal objektív módon jeleníti meg az ajánlatokat, így nincs lehetőség azok kiemelését biztosító szolgáltatások igénybevételére sem. Ezáltal a kalkulátor nem torzítja a piaci árakat, a standard hitelfeltételekkel együtt biztosítja, hogy az előre sorolt ajánlatok valóban kedvezőbbek az őket követőknél.

Az Összehasonlító oldal a későbbiekben lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek a kiválasztott ajánlat megkötését a hitelező online felületére átnavigálva egyszerűen, az összehasonlításhoz már megadott adatok ismételt rögzítése nélkül kezdeményezzék. Az MSZH termékek esetében a hitelnyújtóknak biztosítaniuk kell az online ügyintézés lehetőségét a teljes hitelnyújtási folyamatot lefedve, az azonosítástól kezdve a hitelbírálaton és a folyósításon keresztül az előtörlesztési szándék bejelentéséig. Online hitelfelvétel esetén az intézmények az MSZH termékek tekintetében folyósítási díjat nem számíthatnak fel. A minősítést elnyerő intézményeknek a náluk már számlát vezető vagy hitellel rendelkező ügyfelek esetében legkésőbb 2021. április 1-től, új ügyfelek számára pedig legkésőbb július 1-től kell biztosítaniuk a teljeskörű online hitelnyújtás lehetőségét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×