INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

koji lászló

évosz

építőipar

koronavírus

Koronavírus: megfontolandó ajánlással állt elő újfent az ÉVOSZ

Koronavírus: megfontolandó ajánlással állt elő újfent az ÉVOSZ

Az építőiparban foglalkoztatott mintegy 340 ezer ember folyamatos szűrését javasolja az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ), jelenleg ugyanis leginkább ad hoc mód történik.

Az ÉVOSZ másodjára adott ki ajánlást az építőipari cégek felé az egészségügyi kockázatok csökkentésére, ami egyben az üzleti kockázat csökkentését is jelentheti – hívta föl a figyelmet az InfoRádiónak a szervezet elnöke. Koji László úgy véli, a járvány első szakaszában meghozott intézkedések kevésnek bizonyultak, hiszen az elmúlt év októberében az építőipart is utolérték a megbetegedések, ami a befejező munkáknál csúszásokat eredményez, miközben a kellő számú oltottságra talán még hónapokat kell várni.

Ezért újfent felhívják a figyelmet a rendszeres szűrések fontosságára.

Koji László hangsúlyozta, a rendszeres szűrés alatt nem a teljes körű szűrést kell érteni, a hangsúly a megelőzésen van. Az ÉVOSZ tagszervezeti között található olyan cég, amely profi a munkavédelem- és a munkaegészségügy terén, miután jól ismeri az építőipar érintkezési és kapcsolattartási formáit. A cég szolgáltatásainak közreműködésével – amely a szövetség kérésre külön figyeli az ágazat sajátosságait – az érintett vállalkozások el tudják érni, hogy az egymásra épülő részmunkafolyamatok ne akadjanak meg, a termelés megtorpanásáank veszélye ugyani állandósult – tette hozzá az elnök.

A folyamatos tesztelést az ÉVOSZ stratégiai partnere vállalja, ennek költségeit azonban a munkaadónak kell, hogy fizesse. Koji László szerint mindez eddig sem jelentett gondot az építőiparban, legfeljebb nem olyan mértékben történt meg, ahogyan a szövetség jónak látná.

A szűrések jelenleg ugyanis ad hoc jellegűek,

és csak miután megbetegedést tapasztalnak egy–egy vállalkozásnál, történnek meg. Ezért nagyobb hangsúlyt szeretnének a rizikócsoportok beazonosításában és a megelőzésben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Koronavírus: megfontolandó ajánlással állt elő újfent az ÉVOSZ
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018