eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Ennyivel csökkent a magyarok jövedelme a járvány miatt

A legtöbbet a legkevesebbet keresők veszítették.

Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a koronavírus-járvány ideje alatt - mondta Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Pásztor Szabolcs az Eurostat jövedelmeket vizsgáló jelentéséről szólva kiemelte: az Európai Unióban 2019-ben körülbelül 25 ezer euró volt az éves medián jövedelem, ez csökkent mintegy 5,2 százalékkal 2020-ban a koronavírus-járvány miatt.

Magyarországon a legnagyobb, négyszázalékos visszaesés a legalacsonyabb jövedelmi kategóriában volt, míg a középkategóriában kettő, a legmagasabb jövedelműeknél pedig egyszázalékos volt a csökkenés - közölte. Hozzátette: ezeknél a mutatóknál még nem látszik a gazdaságvédelmi akcióterv hatása.

Pásztor Szabolcs hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel 2020 áprilisában még csak 27 ezer, októberre viszont már 280 ezer munkahelyet támogatott a kormány összességében mintegy 1,4 millió munkavállaló kilátásait és lehetőségeit javítva.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×