eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Fontos változás a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

Megjelent a rendelet az általános meghosszabbításról. A jogszabály szerint azoknak kell jelentkezniük a bankoknál, akik idén decemberben még törlesztették a hitelüket, a jövőben viszont igénybe vennék a moratóriumot.

Megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben a törlesztési moratórium általános meghosszabbításáról szóló kormányrendelet, amelynek értelmében:

  • 2021. június 30-áig a moratóriumra jogosult adósnak minősül minden személy, akinek a hitelező által üzletszerűen nyújtott szerződésből tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége áll fenn,
  • a fizetési moratórium meghosszabbítása vonatkozik a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevőkre is, akiknek vételárrészlet-fizetési, illetve bérletidíj-fizetési kötelezettsége áll fenn.

Akik 2020 decemberében nem vettek részt a moratóriumban, de a jövőben szeretnének belépni, azoknak a fizetési moratórium igénybevételére vonatkozó szándékukat előre, írásban vagy a hitelező által rendszeresített elektronikus úton be kell jelenteniük a hitelezőnek.

Vagyis a bejelentési kötelezettség nem azokra vonatkozik, akik kilépnének a moratóriumból, hanem azokra, akik eddig törlesztettek, de most igénybe vennék a moratóriumot – hívja föl a figyelmet a Portfolio.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×