INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

törlesztés

moratórium

hitel

Fontos változás a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

Fontos változás a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

Infostart

Megjelent a rendelet az általános meghosszabbításról. A jogszabály szerint azoknak kell jelentkezniük a bankoknál, akik idén decemberben még törlesztették a hitelüket, a jövőben viszont igénybe vennék a moratóriumot.

Megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben a törlesztési moratórium általános meghosszabbításáról szóló kormányrendelet, amelynek értelmében:

  • 2021. június 30-áig a moratóriumra jogosult adósnak minősül minden személy, akinek a hitelező által üzletszerűen nyújtott szerződésből tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége áll fenn,
  • a fizetési moratórium meghosszabbítása vonatkozik a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevőkre is, akiknek vételárrészlet-fizetési, illetve bérletidíj-fizetési kötelezettsége áll fenn.

Akik 2020 decemberében nem vettek részt a moratóriumban, de a jövőben szeretnének belépni, azoknak a fizetési moratórium igénybevételére vonatkozó szándékukat előre, írásban vagy a hitelező által rendszeresített elektronikus úton be kell jelenteniük a hitelezőnek.

Vagyis a bejelentési kötelezettség nem azokra vonatkozik, akik kilépnének a moratóriumból, hanem azokra, akik eddig törlesztettek, de most igénybe vennék a moratóriumot – hívja föl a figyelmet a Portfolio.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018