eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A megújított húszezer forintos bankjegy UV fénnyel megvilágítva a bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank épületében 2015. szeptember 25-én. A bank 2015. december 14-től hozza forgalomba a megújított bankjegyeket, a jelenlegi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

MNB: több száz embernek dobnak mentőövet

A legkiszolgáltatottabb emberek esetében hosszabbodik meg fél évvel a hiteltörlesztési moratórium, mert a kezdeti szakaszban is inkább a sérülékenyebb csoportok éltek a lehetőséggel – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Binder István elmondta: a moratórium bevezetésének köszönhetően 2000 milliárd forint maradt a lakosságnál.

A szóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette: az MNB korábban felszólította a bankokat, hogy a bankszámlaadatok alapján monitorozzák ügyfeleiket, hogy lássák, milyen helyzetben vannak.

Körülbelül 160–240 ezer család került nagyon sérülékeny helyzetbe,

nekik mentőöv lehet a moratórium meghosszabbítása, hangsúlyozta.

Hozzátette: tavasszal körülbelül 60 ezer vállalkozás vette igénybe a moratóriumot, a nehéz helyzetbe került cégek pedig, ha jelzik a banknak, élhetnek a hosszabbítással.

Binder István azt is közölte, tavasszal Európa döntő részén moratóriumot hirdettek, sok országban pedig meg is hosszabbították azt.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy

automatikusan meghosszabbítják a moratóriumot

a gyermeket nevelő családoknál – függetlenül attól, hány gyermeket nevelnek –, a nyugdíjasoknál, a munkanélkülieknél és a közfoglalkoztatottaknál. A vállalkozásoknak viszont be kell jelenteniük, ha élni szeretnének a hosszabbítás lehetőségével.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×