eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Idén szinte alig lesz kilakoltatás

A veszélyhelyzet alatt nem indítható kilakoltatás - a hitelmoratórium is védi az adósokat -, ezért a rendkívüli jogrend hosszától függ, hogy idén indítanak-e még egyáltalán ilyen eljárást a szokásos téli tilalom életbe lépése előtt.

Könnyen lehet, hogy idén már nem, vagy csak elvétve lesznek kilakoltatások - írta a Magyar Nemzet. Ezt ugyanis jogszabály tiltja meg a veszélyhelyzet végéig, s ha a rendkívüli állapot eltart őszig, akkor már alig marad majd idő a november közepén kezdődő, rendes téli kilakoltatási stopig. Jelenleg nemcsak a magánszemélyek, de a vállalkozások kiegyenlítetlen tartozásai sem vezethetnek az ingatlanok kiürítéséhez. De a helyszíni lefoglalás is tilos, jobbára csak inkasszóról és munkabérletiltásról lehet rendelkezni a végrehajtók szerint.

Március közepe óta a felére esett vissza a végrehajtási eljárások száma, holott már tavaly is erősen, tíz százalékkal csökkent az ügyszám

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke szerint.

Hozzátette: úgy látják, számos hitelező kivár, s nem most érvényesíti igényét. Bizonyára úgy gondolkodnak, hogy a majdani fellendülő időszakban jobb megtérülés várható. – Ez egyébként az adósoknak is tartogathat előnyt, hiszen lehetőség nyílhat a tartozás rendezésére, a súlyosabb következmények elkerülésére – vélekedett Schadl György.

Az ügyszám csökkenésével mérséklődött a végrehajtók bevétele is. – Az utóbbi hetekben, hónapokban számos új, fiatal, immár jogvégzett szakember csatlakozott a végrehajtói karhoz. A köztestület egyfajta munkáltatói kölcsön-konstrukció kidolgozásába kezdett, ezzel nyújtva majd segítséget azoknak a végrehajtóknak, akiket anyagi nehézségbe sodorhat az ügyszámcsökkenés – mondta Schadl György.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×