eur:
394.4
usd:
370.36
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megvannak az MNB újításának eredményei

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 655 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el az első alkalommal megtartott egyhetes betéti tenderen - közölte a jegybank a honlapján.

Az MNB közleménye szerint a bankok 655 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat, a jegybank mindet elfogadta. A tenderen 17 bank vett részt.

Az MNB április 1-jén jelentette be, hogy az elmúlt hetek likviditási folyamatai és a likviditás bankok közötti egyenletlen eloszlása miatt egyhetes betéti eszközének rendszeres meghirdetéséről döntött, és az eszközt mindaddig aktívan használja, amíg a likviditási folyamatok indokolttá teszik.

Az egyhetes betéti eszköz fix kamatozású és az O/N betéti eszköz -5 bázispontos kamatával szemben

0,9 százalékos alapkamatot fizet.

Az eszközt a jegybanki monetáris politikai partnerkör tagjai vehetik igénybe. A betéti tendert a jegybank minden héten csütörtökön hirdeti meg, az elszámolás a tender napján történik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×