eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke előadást tart a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Jövőre már forgalmazhatja is az új nőgyógyászati készítményeit a Richter

Kizárólagos megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. egy amerikai céggel, a vállalat egyik új nőgyógyászati termékének az értékesítésére - mondta az InfoRádiónak Bogsch Erik, a cég elnöke. A készítményt most törzskönyvezik az EU-ban, jövőre pedig már a betegekhez is eljuthat.

A megállapodás egy, a nőgyógyászat területén a méhmióma és az endometriózis kezelésére használatos új molekuláról, a relugolixről szól - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke az InfoRádiónak. A vállalat és a nőgyógyászat terápiás területen, illetve a prosztatarák indikációban innovatív készítményeket - így az új molekulát is - fejlesztő Myovant Sciences GmbH kizárólagos megállapodást kötött a relugolix kombinációs tabletta forgalmazására a két betegség kezelése céljából.

  • A méhmióma egy jóindulatú daganat, ami nagyon sok kellemetlen tünettel jár.
  • Az endometriózis pedig egy olyan betegség, amely miatt a méhnyálkahártyához hasonló található a méhüregen kívül, az alhasi üregben, vagy másutt is, és ez, azonkívül hogy fájdalmas, gátolja a megtermékenyülést is.

A készítmény kizárólagos forgalmazására Európában, Oroszországra és a Független Államok Közössége államaira, valamint Latin-Amerikára, Ausztráliára és Új-Zélandra szerezett jogot Richter. A Myovant pedig valamennyi, az Egyesült Államok területére vonatkozó jogot megtart magának, hasonlóképpen a relugolixnek a nem nőgyógyászati betegségekre vonatkozó jogaihoz.

A megállapodás értelmében, a Myovant irányítja továbbra is a relugolix kombinációs tabletta globális fejlesztési tevékenységét. A Richter felelőssége lesz a helyi klinikai fejlesztés, gyártás, valamint a teljeskörű értékesítés saját illetőségi területén. A Myovant opciós lehetőségként hagyja nyitva a Richter számára a relugolix kombinációs tabletta jövőbeni, a fertilitás területén kívül eső nőgyógyászati fejlesztésében való közreműködésének lehetőségét.

Az elnök szerint a készítmény jelenleg törzskönyvezési fázisban van az Európai Unióban, ami előreláthatólag jövő év első felében fejeződik be, utána lehet forgalomba hozni a készítményt.

A Richter esetében a nőgyógyászati készítményportfólió az árbevétel nagyjából egyharmadát adja.

"Ennek megújítása állandó feladatunk, és ilyen szempontból egy eredeti, új készítmény, egy olyan problémára, amire jelenleg nincs igazán jó készítmény, az igazi innováció" - mondta az elnök. Hozzátette, ez sok millió nő kezelésére ad lehetőséget.

Az elnök szerint az új gyógyszer forgalmazásától körülbelül 80 millió eurós éves árbevételt várnak, ami a cég forgalmában már jelentős tételt jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×