INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

richter

gyógyszergyártás

forgalmazás

Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke előadást tart a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én.

Jövőre már forgalmazhatja is az új nőgyógyászati készítményeit a Richter

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Kizárólagos megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. egy amerikai céggel, a vállalat egyik új nőgyógyászati termékének az értékesítésére - mondta az InfoRádiónak Bogsch Erik, a cég elnöke. A készítményt most törzskönyvezik az EU-ban, jövőre pedig már a betegekhez is eljuthat.

A megállapodás egy, a nőgyógyászat területén a méhmióma és az endometriózis kezelésére használatos új molekuláról, a relugolixről szól - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke az InfoRádiónak. A vállalat és a nőgyógyászat terápiás területen, illetve a prosztatarák indikációban innovatív készítményeket - így az új molekulát is - fejlesztő Myovant Sciences GmbH kizárólagos megállapodást kötött a relugolix kombinációs tabletta forgalmazására a két betegség kezelése céljából.

  • A méhmióma egy jóindulatú daganat, ami nagyon sok kellemetlen tünettel jár.
  • Az endometriózis pedig egy olyan betegség, amely miatt a méhnyálkahártyához hasonló található a méhüregen kívül, az alhasi üregben, vagy másutt is, és ez, azonkívül hogy fájdalmas, gátolja a megtermékenyülést is.

A készítmény kizárólagos forgalmazására Európában, Oroszországra és a Független Államok Közössége államaira, valamint Latin-Amerikára, Ausztráliára és Új-Zélandra szerezett jogot Richter. A Myovant pedig valamennyi, az Egyesült Államok területére vonatkozó jogot megtart magának, hasonlóképpen a relugolixnek a nem nőgyógyászati betegségekre vonatkozó jogaihoz.

A megállapodás értelmében, a Myovant irányítja továbbra is a relugolix kombinációs tabletta globális fejlesztési tevékenységét. A Richter felelőssége lesz a helyi klinikai fejlesztés, gyártás, valamint a teljeskörű értékesítés saját illetőségi területén. A Myovant opciós lehetőségként hagyja nyitva a Richter számára a relugolix kombinációs tabletta jövőbeni, a fertilitás területén kívül eső nőgyógyászati fejlesztésében való közreműködésének lehetőségét.

Az elnök szerint a készítmény jelenleg törzskönyvezési fázisban van az Európai Unióban, ami előreláthatólag jövő év első felében fejeződik be, utána lehet forgalomba hozni a készítményt.

A Richter esetében a nőgyógyászati készítményportfólió az árbevétel nagyjából egyharmadát adja.

"Ennek megújítása állandó feladatunk, és ilyen szempontból egy eredeti, új készítmény, egy olyan problémára, amire jelenleg nincs igazán jó készítmény, az igazi innováció" - mondta az elnök. Hozzátette, ez sok millió nő kezelésére ad lehetőséget.

Az elnök szerint az új gyógyszer forgalmazásától körülbelül 80 millió eurós éves árbevételt várnak, ami a cég forgalmában már jelentős tételt jelent.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

A Richter új készítményének amerikai forgalmazásáról
 
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Sas József

Meghalt Sas József, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018