INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

barcelona

mobil világkongresszus

mobiltelefon

koronavírus

Mobiltelefonját nézi egy férfi egy logó előtt a Mobil Világkongresszus (MWC) elnevezésű mobil távközlési kiállítás és vásár első napján, 2019. február 25-én.

Fontos eseményt mondtak le a koronavírus miatt

Infostart / MTI

Elmarad a mobil iparág legjelentősebb seregszemléje, a Barcelonában évente megrendezésre kerülő Mobil világkongresszus (Mobile World Congress - MWC) - jelentette be az esemény szervezője.

Az általában több mint százezer látogatót vonzó seregszemlét az idén február 24. és 27. között tartották volna, mintegy 2800 kiállító részvételével.

A világkongresszus szervezője, a mobil szolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete (GSMA) sajnálkozását fejezte ki csütörtökön, miközben jelezte, hogy mindennél fontosabb az emberek egészsége és biztonsága, célozva ezzel az új koronavírusra.

Mats Granryd, a GSMA vezérigazgatója azt mondta, hogy

"nem a pénzről szól a döntés, vis maior történt, ami ellen senki sem biztosított".

A koronavírussal összefüggésben a seregszemlén történő részvételt az elmúlt napokban egymás után mondták le a nagy cégek, csak szerdán távolmaradását jelezte a Deutsche Telekom, a BT, a Vodafone és a Nokia. Korábban a Sony, az Amazon.com Inc, a dél-koreai LG Electronics, és az Ericsson svéd vállalat, valamint az amerikai Nvidia mondta le a részvételét.

Nyitókép: Alberto Estevez
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018