eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A dél-koreai Doosan épülő rézfóliagyártó-üzeme az alapkőletételi ünnepség napján a tatabányai ipari parkban 2019. július 23-án. A 31 milliárd forintos ráfordítással megvalósuló beruházást a kormány 4,7 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással segítette.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Százmilliárdokból pörgetnék fel az innovációt

Országszerte nyolc helyen, köztük hat vidéki helyszínen hoznának létre innovációs parkokat egy új kormánydöntés értelmében, a teljes programra 300 milliárd forintot szánnak.

Földrajzilag kiegyenlített megoszlásban a helyi erősségekre építő, kiemelt tudomány­ágakra, ipari ágazatokra fókuszáló Science Parkokat hoznak létre, a meglévő egyetemi bázisokra alapozva, mintegy 300 millió forintból - írta a magyarepitok.hu.

A program a Tudományos és Innovációs, Technológiai, illetve Ipari Park hálózat részeként valósulna meg. Ennek egyelőre a koncepcióját hagyta jóvá a kormány, a Tudományos és Innovációs Parkok (Science Parkok) koncepcióinak feldolgozása és szabályozásának kidolgozása még zajlik, de alapvetően a helyi innovációra, technológiára és az ipari környezetre építene. A portál szerint az elsődleges szempont nem a gyártás, hanem új fejlesztések, találmányok, megoldások létrehozása lenne a közös együttműködések alapján. Mindehhez a tudományos hátteret az egyetemek biztosíthatnák.

A fejlesztés célja stabil üzleti környezet kialakítása a kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetközi cégek számára is, továbbá vállalkozóbarát intézményrendszer létrehozása és a gyorsan növekvő vállalatok támogatása a nemzetközi versenyben való sikeres helytállásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×