INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

építőipar

támogatás

iparfejlesztés

A dél-koreai Doosan épülő rézfóliagyártó-üzeme az alapkőletételi ünnepség napján a tatabányai ipari parkban 2019. július 23-án. A 31 milliárd forintos ráfordítással megvalósuló beruházást a kormány 4,7 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással segítette.

Százmilliárdokból pörgetnék fel az innovációt

Infostart

Országszerte nyolc helyen, köztük hat vidéki helyszínen hoznának létre innovációs parkokat egy új kormánydöntés értelmében, a teljes programra 300 milliárd forintot szánnak.

Földrajzilag kiegyenlített megoszlásban a helyi erősségekre építő, kiemelt tudomány­ágakra, ipari ágazatokra fókuszáló Science Parkokat hoznak létre, a meglévő egyetemi bázisokra alapozva, mintegy 300 millió forintból - írta a magyarepitok.hu.

A program a Tudományos és Innovációs, Technológiai, illetve Ipari Park hálózat részeként valósulna meg. Ennek egyelőre a koncepcióját hagyta jóvá a kormány, a Tudományos és Innovációs Parkok (Science Parkok) koncepcióinak feldolgozása és szabályozásának kidolgozása még zajlik, de alapvetően a helyi innovációra, technológiára és az ipari környezetre építene. A portál szerint az elsődleges szempont nem a gyártás, hanem új fejlesztések, találmányok, megoldások létrehozása lenne a közös együttműködések alapján. Mindehhez a tudományos hátteret az egyetemek biztosíthatnák.

A fejlesztés célja stabil üzleti környezet kialakítása a kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetközi cégek számára is, továbbá vállalkozóbarát intézményrendszer létrehozása és a gyorsan növekvő vállalatok támogatása a nemzetközi versenyben való sikeres helytállásban.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018