eur:
396.61
usd:
369.86
bux:
70471.96
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pixabay.com

Nem fogja kitalálni, mi drágult a legjobban a 2010-es években

Sokan gondolhatnának a cigarettára vagy a krumplira, illetve akár az almára is, de a ranglistavezetőt nem ebben a körben kell keresni.

KSH-adatokra támaszkodó összeállítást közölt a penzcentrum.hu azzal kapcsolatban, hogy milyen árucikkek drágultak a legjobban az elmúlt évtizedben.

A ranglista élén - tessék megkapaszkodni - a frottírtörülköző áll, ennek a drágulása tíz év leforgása alatt 3,7-szeres volt, "ezüstérmes" a ponty kilója (3,29), a dobogóra pedig még a Symphonia cigaretta került (3,23).

Drágább lett a kultúra is, moziba, múzeumba is sokkal drágább elmenni manapság, mint tíz éve.

A zöldségek közül a krumpli ára miatt fájhat a leginkább a magyarok feje, ami a tendenciát illeti, a gyümölcsök közül a narancs és az alma ára ugrott a legnagyobbat.

Egyes nyomtatott lapok ára is rendesen felszökött.

Irgalmatlanul drágult még a fa és a brikett, de a férfifodrászat mint szolgáltatás is megtalálta a maga piacát - nem is akárhogyan. Érdekesség, hogy a top 21-ben ez az egyetlen szolgáltatás.

A gyümölcsaromás szeszesitalok 167 százalékkal drágultak egy évtized alatt.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Bedőlt lakossági hitelek Magyarországon: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem

Bedőlt lakossági hitelek Magyarországon: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem

Két évvel ezelőtt, amikor a háború kitört, az infláció meglódult és már a járvány miatt bevezetett moratóriumok nagy része is véget ért, arra számított a magyar bankszakma, hogy hét év után először újra egy jelentős bedőlési hullám veszi kezdetét a lakossági hiteleknél, és 2024-ben fogjuk elérni az új, az előzőnél persze alacsonyabb nemteljesítési csúcsot. Ma 2024-et írunk, de a várt portfólióromlásnak nyoma sincs, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének figyelmeztető jelek, mutatjuk a számokat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 25. 12:38
×
×
×
×