Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyitókép: Pixabay.com

Nem fogja kitalálni, mi drágult a legjobban a 2010-es években

Sokan gondolhatnának a cigarettára vagy a krumplira, illetve akár az almára is, de a ranglistavezetőt nem ebben a körben kell keresni.

KSH-adatokra támaszkodó összeállítást közölt a penzcentrum.hu azzal kapcsolatban, hogy milyen árucikkek drágultak a legjobban az elmúlt évtizedben.

A ranglista élén - tessék megkapaszkodni - a frottírtörülköző áll, ennek a drágulása tíz év leforgása alatt 3,7-szeres volt, "ezüstérmes" a ponty kilója (3,29), a dobogóra pedig még a Symphonia cigaretta került (3,23).

Drágább lett a kultúra is, moziba, múzeumba is sokkal drágább elmenni manapság, mint tíz éve.

A zöldségek közül a krumpli ára miatt fájhat a leginkább a magyarok feje, ami a tendenciát illeti, a gyümölcsök közül a narancs és az alma ára ugrott a legnagyobbat.

Egyes nyomtatott lapok ára is rendesen felszökött.

Irgalmatlanul drágult még a fa és a brikett, de a férfifodrászat mint szolgáltatás is megtalálta a maga piacát - nem is akárhogyan. Érdekesség, hogy a top 21-ben ez az egyetlen szolgáltatás.

A gyümölcsaromás szeszesitalok 167 százalékkal drágultak egy évtized alatt.

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×