INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

google

internet

larry page

sergey brin

A csúcson lép le a Google két vezetője

A csúcson lép le a Google két vezetője

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Larry Page és Sergey Brin Sundar Pichainak adja át a karmesteri pálcát.

Távozik a Google-birodalom éléről Larry Page és Sergey Brin. A céghálót összefogó Alphabet elnök-vezérigazgatója Sundar Pichai lesz, aki megtartja a Google CEO-posztját is - írja a Portfolio.

Page és Brin nem távoznak a cégtől, folytatják részvételüket mint társalapítók, részvényesek és igazgatósági tagok. Leköszönő levelükben az hangsúlyozták, hogy "nem törekednek a vezetői feladatok megtartására, ha úgy látják, hogy van jobb megoldás is a vállalat számára."

A két alapító közismerten nem rajongott a vállalat napi szintű irányításáért, Page az Alphabet létrehozása után formálisan sem vett részt a közvetlen menedzsemnt feladatokban, idejét inkább a nagy projektek, mint például a vezető nélküli autózás kötötték le. Brin is több nagy volumenű projekttel foglalkozott szívesebben, a Google Glass után a kísérleti laboratóriumok feladatai vonzották elsősorban.

Pichai négy éve vezeti az Alphabet zászlóshajóját, ezentúl az ő felügyelete alá tartozik majd többek között a vezető nélküli autózás egysége, a Waymo, illetve a Calico egészségügyi vállalat is.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018