eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

A csúcson lép le a Google két vezetője

Larry Page és Sergey Brin Sundar Pichainak adja át a karmesteri pálcát.

Távozik a Google-birodalom éléről Larry Page és Sergey Brin. A céghálót összefogó Alphabet elnök-vezérigazgatója Sundar Pichai lesz, aki megtartja a Google CEO-posztját is - írja a Portfolio.

Page és Brin nem távoznak a cégtől, folytatják részvételüket mint társalapítók, részvényesek és igazgatósági tagok. Leköszönő levelükben az hangsúlyozták, hogy "nem törekednek a vezetői feladatok megtartására, ha úgy látják, hogy van jobb megoldás is a vállalat számára."

A két alapító közismerten nem rajongott a vállalat napi szintű irányításáért, Page az Alphabet létrehozása után formálisan sem vett részt a közvetlen menedzsemnt feladatokban, idejét inkább a nagy projektek, mint például a vezető nélküli autózás kötötték le. Brin is több nagy volumenű projekttel foglalkozott szívesebben, a Google Glass után a kísérleti laboratóriumok feladatai vonzották elsősorban.

Pichai négy éve vezeti az Alphabet zászlóshajóját, ezentúl az ő felügyelete alá tartozik majd többek között a vezető nélküli autózás egysége, a Waymo, illetve a Calico egészségügyi vállalat is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×