eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pexels

Tízezrek adósok ezzel, pedig súlyos következményekkel járhat

Még mindig csaknem 90 ezer olyan jármű van, amelyre nem kötötték meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint. Ennek súlyos következményei lehetnek – hívja fel a figyelmet a Mabisz.

Már kalkulálhatóak az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések díjai a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) díjnavigátorával, mondta az InfoRádiónak a szövetség kommunikációs vezetője. Lambert Gábor hozzátette,

a kedvezmények a korábbiakhoz képest nem változtak lényegesen.

"Az 5,3 millió magyarországi gépjárműből körülbelül 1,2 millió, és azon belül több mint 700 ezer személygépkocsi érintett a mostani kampányban, vagyis 22-23 százalék. A 13 piaci szereplő közül 10-en hirdettek új tarifát, három biztosító tehát változatlan díjakkal vágott neki az akciónak – ismertette. – Nagyjából százféle különböző kedvezmény van jelenleg a piacon. Például visszajött egy korábban már alkalmazott, de egy időre a piacról kikopott kedvezmény egy-egy biztosítónál: miszerint érvényes tömegközlekedési bérlettel is lehet kedvezményt igényelni."

Lambert Gábor elmondta, emellett a Mabisz internetes oldalán

az új fedezetlenségi díjakat is meg lehet tekintetni.

"A szeptember végi adatok szerint még több mint 89 ezer gépjárműnek nincsen érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása, ami a teljes állománynak a 1,7 százaléka. A Mabisz.hu oldalon most tettük közzé a jövő évre vonatkozó úgynevezett fedezetlenségi díjat, amelyet minden ilyen gépjárművezetőt, illetve gépjárműtulajdonost, -üzembentartót fenyeget. – Ez személygépkocsik esetében 510 forintról indul naponta és az 1000 forintot is jóval meghaladhatja. Nagyobb teljesítményű gépjárművek, mint például buszok, vagy tehergépkocsik esetében pedig a napi több ezer forintot is elérheti" – emelte ki.

A Mabisz kommunikációs vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy az a tény, hogy egy jármű hosszabb ideig nincs használatban, nem mentesít a törvény szerint a biztosítási kötelezettség alól. Azok, akik hosszabb ideig nem használják járművűket és nem szeretnének erre az időszakra biztosítási díjat fizetni, a forgalomból történő ideiglenes kivonás lehetőségével élhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×