INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

siófok

balaton

turizmus

fejlesztés

A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából felállított, magyar készítésű, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskerék 2018. június 29-én.

Félmilliárdos fejlesztés a Balatonnál

Infostart / MTI

Siófok félmilliárdos kormányzati támogatást kap, eddig elhanyagolt területek újulhatnak meg, és folytatják a szabadstrandok felújítását is.

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a siófoki kikötő környezetének felújítására - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Siófokon. Guller Zoltán hozzátette, a frekventált helyen lévő Rózsakertet azért kell megújítani, hogy XXI. századi körülmények fogadják az idelátogatókat.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a kormány a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztést valósított, illetve valósít meg annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön.Guller Zoltán ismertetése szerint a turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről-évre 10 százalékkal növekszik.

Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket

- fogalmazott a vezérigazgató.

Guller Zoltán beszélt arról is, hogy a Balaton vendégkörének közel 80 százaléka belföldi. A térségben jelentős szálláshelyfejlesztések zajlanak, 254,5 milliárd forint értékben épülnek új szálláshelyek, újulnak meg panziók és szállodák, Siófok ebből 2,5 milliárd forinttal részesül - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Bahartban (Balatoni Hajózási Zrt.) az állam 6,6 milliárd forint értékben hajtott végre tőkeemelést a balatoni hajózás megújításáért. Emellett az elmúlt két évben a Balaton-partján 85 strand fejlődött, újult meg közel 5 milliárd forintból.

Gruber Attila, a Fidesz-KDNP siófoki polgármesterjelöltje azt mondta, hogy az eddig elhanyagolt terültek megújulhatnak, és folytatni lehet a szabadstrandok felújítását is, ami fontos a 17 kilométeres partszakasszal rendelkező Siófok számára.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018