eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kristalina Georgieva, a Világbank vezérigazgatója beszédet mond az EU Ipari Napok 2019 című kétnapos brüsszeli rendezvény kezdetén, 2019. február 5-én. Az Európai Bizottság szervezte évenkénti fórumon az uniós testület bemutatja az iparpolitika stratégiai megközelítésével elért eredményeit és az európai ipari versenyképesség továbbfejlesztésére irányuló újabb intézkedéseit. A fórum idei fő témái az ipar a fenntartható fejlődés és a globalizáció viszonylatában, valamint az innováció és a digitalizáció.
Nyitókép: Kristalina Georgieva, a Világbank vezérigazgatója beszédet mond az EU Ipari Napok 2019 című kétnapos brüsszeli rendezvény kezdetén, 2019. február 5-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Bolgár közgazdász lehet az IMF új vezetője

A bolgár Krisztalina Georgieva az egyetlen jelölt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére - közölte rövid közleményében az IMF ügyvezető igazgatósága hétfőn.

A jelöltállítás szeptember 6-án zárult le.

Krisztalina Georgievát az Európai Unió jelölte, és bár nem kapott egységes támogatást, de a szavazatok többségét, 56 százalékát megszerezte, és ezzel a másik aspiráns, a holland Jeroen Dijsselbloem fölé kerekedett.

Krisztalina Georgieva jelenleg a Világbank vezérigazgatója. Az IMF élén szeptember 12-ig álló Christine Lagarde azért mondott le, mert az Európai Központi Bank (EKB) elnöki posztjára jelölték.

Az IMF új vezérigazgatóját legkésőbb október 4-éig tervezi megválasztani a tagországokat képviselő kormányzótanács, még azelőtt, hogy október 14-20. között megtartanák az IMF és a Világbank szokásos éves közgyűlését Washingtonban.

Lagarde 2011. július 5-én vette át az IMF irányítását. Ő a szervezet 11. vezérigazgatója és egyben az első női irányítója, akit 2016. július 5-én választottak újra öt évre.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×