eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy férfi tart az egyik autóbusz felé a Volánbusz Zrt. Széna téri autóbusz végállomásán, ahol a helyközi járatokon közlekedő autóbuszok várnak az indulásra. Jobbra az egyik autóbusz éppen elindul a főváros-környéki településekre. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hétezer forint miatt rángatják a Volánt

Csak részegyezséget sikerült elérniük a szakszervezeteknek a Volán-társaságokkal azzal kapcsolatban, hogy a szociális hozzájárulási adó (szocho) júliustól megvalósult csökkentéséből származó megtakarítást bérre fordítják a munkáltatók – közölte a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ).

A munkaadói szövetség, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége javaslata arról szólt, hogy július 1-jétől december 31-ig havonta bruttó hétezer forintban részesülnek a munkavállalók egyösszegű kifizetés formájában. A szakszervezetek viszont határozottan elutasították ezt a megoldást, mivel számukra csak az alapbéresítés az elfogadható, vagyis az adócsökkentésből származó különbözettel arányosan megemelik a dolgozók alapbérét - írja a Magyar Nemzet.

A szakszervezetek kizárólag az alapbéresítés feltételeiről hajlandók tárgyalni, mivel szerintük a lépéssel valamelyest javítható a munkavállalók hangulata. A szochoból megspórolt összeg alapbéresítése a KMSZ szerint azért is kiemelten fontos, mert az idei, ötszázalékos bérfejlesztés érzékelhető nyomot hagyott a munkavállalók közérzetén. Jövőre legalább 15 százalékos bérrendezést tartanak elfogadhatónak a képviseletek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×