INFORÁDIÓ 
2020. október 2. péntek
Petra

építés

családi ház

ingatlan

Együtt a három gyerekes debreceni Szabó család az épülő házba:, balról Patrik, Hanna, az anyuka: Oktávia, az apa: Szabó István és Zsombor. A család 40 százalékos önerővel és CSOK támogatással házat épít a városszéli Huszti Lakóparkban. A 170 négyzetméteres, két szintes épületben a három gyerek saját szobát kap. Azt tervezik, hogy nyolc hónapos kivitelezés után a 2016-os karácsonyt új otthonukban tölthetik. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Aki családi házat akar építeni, felejtse el a szót: Budapest

Infostart

Már vidéken is vannak megfizethetetlen építési telkek.

Megfizethetetlen Budapesten az építési telek, ezért a családi házat tervezők már nem nagyon gondolkodnak a fővárosban - olvasható a Magyar Nemzet szerdai cikkében.

Közben a vidéki nagyvárosokban is kétszámjegyű százalékos a telekdrágulás, de áruk így is legfeljebb harmada-negyede a fővárosiaknak. Persze nem lehet egységesen "vidékről" beszélni, Sopron ugyanis például tizszer drágább, mint Salgótarján.

Egy éve Budapesten még mintegy 49 mil­lió forintot tett ki az 1500 négyzetméternél kisebb telkek átlagára, ma 55 millió forintért kínálják ezeket. Természetesen nagyon nagy a szórás, mert a külső pesti kerületekben még most is el lehet csípni kisebb telkeket 20-25 millió forint körüli áron. Budán szinte semmi sincs már 40 millió forint alatt.

Mint Balogh László, az Ingatalan.com szakértője az adatokat elemezve rámutatott, Érden zajlott le az egyik legnagyobb mértékű drágulás: míg a tavaly augusztusi kínálat szerint 12 és fél millió forint volt az ottani építési telkek átlagára, ma több mint 17 millió, vagyis egy év alatt csaknem 40 százalékos áremelkedés zajlott le a városban.

Nyitókép: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018