INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

vállalat

informatika

windows

Rég elavult operációs rendszerek veszélyeztetik a magyar cégek harmadát

Rég elavult operációs rendszerek veszélyeztetik a magyar cégek harmadát

Infostart

Jövőre már a Windows 7 is elavultnak fog minősülni, de a vállalatok harmadánál még Windows XP is fut egyes hálózatba kötött gépeken, ami komoly biztonsági kockázatot jelent.

Elsősorban a vállalatok számítógépes rendszerének biztonságáról kérdezett észak-amerikai és európai IT-döntéshozókat a Spiceworks. A témába vág természetesen a minél frissebb operációs rendszerek használata is, éppen ezért meglepő, hogy még mindig nagyon sokan használják a Windows 7-et, sőt a Windows XP-t is - írja a HVG.

A vállalatok 32 százaléka még mindig legalább egy gépén a 18 éves Windows XP-t futtatja,

ami már 2014 óta nem kap sem frissítést, sem pedig biztonsági javítást. Bár ez a szám 2017-ben még 42 százalék volt, aggasztó, hogy ennyi vállalatnál van a hálózatra kötve egy ennyire kiszolgáltatott eszköz, mivel ez a többi gépre is hatással lehet.

Az sem jó hír, hogy a Windows 7 használatának aránya még mindig igen magas a vállalati szférában. Ez azt jelenti, hogy nagy számmal vannak jelen olyan idősebb eszközök és szoftverek a gépeken, amelyek nem futnak az újabb rendszereken, és e programok közül nem egyre a gyártó sosem töltötte le a frissítéseket.

A vállalatok 67 százaléka tervez a januári határidő előtt áttérni a Windows 10-re

- derült ki a Spiceworks felméréséből, azonban a negyedük csak "valamikor" 2020 januárja után szándékozik a rendszerfrissítésekkel foglalkozni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018