eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pixabay

Rég elavult operációs rendszerek veszélyeztetik a magyar cégek harmadát

Jövőre már a Windows 7 is elavultnak fog minősülni, de a vállalatok harmadánál még Windows XP is fut egyes hálózatba kötött gépeken, ami komoly biztonsági kockázatot jelent.

Elsősorban a vállalatok számítógépes rendszerének biztonságáról kérdezett észak-amerikai és európai IT-döntéshozókat a Spiceworks. A témába vág természetesen a minél frissebb operációs rendszerek használata is, éppen ezért meglepő, hogy még mindig nagyon sokan használják a Windows 7-et, sőt a Windows XP-t is - írja a HVG.

A vállalatok 32 százaléka még mindig legalább egy gépén a 18 éves Windows XP-t futtatja,

ami már 2014 óta nem kap sem frissítést, sem pedig biztonsági javítást. Bár ez a szám 2017-ben még 42 százalék volt, aggasztó, hogy ennyi vállalatnál van a hálózatra kötve egy ennyire kiszolgáltatott eszköz, mivel ez a többi gépre is hatással lehet.

Az sem jó hír, hogy a Windows 7 használatának aránya még mindig igen magas a vállalati szférában. Ez azt jelenti, hogy nagy számmal vannak jelen olyan idősebb eszközök és szoftverek a gépeken, amelyek nem futnak az újabb rendszereken, és e programok közül nem egyre a gyártó sosem töltötte le a frissítéseket.

A vállalatok 67 százaléka tervez a januári határidő előtt áttérni a Windows 10-re

- derült ki a Spiceworks felméréséből, azonban a negyedük csak "valamikor" 2020 januárja után szándékozik a rendszerfrissítésekkel foglalkozni.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×