eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Bakonyi Erőmű Ajkán 2018. január 9-én. Megszűnhet az évek óta tartó korom- és pernyehullás Ajkán, az erőművet az elmúlt év végén megvásároló Veolia Energia Magyarország Zrt. tervezett beruházásának köszönhetően - közölte Palkó György, a cég elnök-vezérigazgatója az ezen a napon tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Porrobbanás történt az ajkai erőműben

Még pénteken történt a baleset, amelyről csak szerdán adott tájékoztatást a Bakonyi Erőmű Zrt.

Átmeneti meghibásodás történt az ajkai erőmű területén július 19-én a délutáni órákban, amelynek következtében az energetikai létesítmény por- és pernyekibocsátása ideiglenesen megnőtt. Az erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. munkatársai működési próbákat tartottak egy huzamosabb ideje üzemen kívül lévő kazánon, amikor

a berendezéshez kapcsolódó elektrofilteren műszaki hiba keletkezett.

Ennek következtében megsérült a filterhez kapcsolódó kompenzátor, valamint por és pernye távozott az erőmű nyugati kéményéből. A meghibásodás következtében személyi sérülés nem történt, továbbá egyéb szennyező anyag nem került a levegőbe - írja az erőmű honlapja.

Az üzemzavar észlelését követően a Bakonyi Erőmű Zrt. munkatársai haladéktalanul leállították az érintett kazánt a további rendellenes működés megelőzése érdekében, és az erőmű felügyeletét ellátó szakhatóságokat is tájékoztatták az eseményről.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a por- és pernyekibocsátás rövid időn belül megszűnt,

ezt követően az erőmű kibocsátása a normál értékre állt vissza a környezetvédelmi határértéknek megfelelően.

Fenyvesi Zoltán a körzet országgyűlési képviselője az Info Tv-nek úgy nyilatkozott, hogy információi szerint a kezelőszemélyzet nem mulasztott, mindent az előírások szerint végzett. "Az erőmű ebben az esetben az üzemeltetési szabályoknak megfelelően járt el, biztonsági berendezései működtek, Ajka lakossága pedig nem volt életveszélyben" - közölte a képviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×