INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

benzinkút

mol

gvh

A Corvin parkolóház MOL üzemenyagtöltő állomásának logója a Futó utcában, a józsefvárosi Corvin negyedben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Kutakat vesz a Mol, de nem akárhogy

Öt benzinkutat is felvásárolt versenytársától a Mol Nyrt. A döntést a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta azzal a kitétellel, hogy azon a településen, ahol a felvásárlás után csak két Mol töltőállomás marad, ott a monopol helyzet miatt az egyik egységnél néhány forinttal az átlagár alatt kell majd árusítani az üzemanyagokat a következő években – árulta el Kollár Kinga, a versenyhivatal szóvivője az InfoRádiónak.

A GVH most kiadott döntésében engedélyezte, hogy a Mol Nyrt. megszerezze a Mobil Petrol-hálózat üzemanyagállomásait öt teleülésen: Pécsett, Gödöllőn, Fülöpszálláson, Jászjákóhalmán és Mezőkovácsházán, ismertette Kollár Kinga.

Utóbbi település esetében azonban azt tapasztalta a versenyhivatal, hogy a tranzakciót követően csak Mol-kutak maradnak, ezért szükségesnek látták valamiféle kötelezettségvállalás kiírását is a döntésben.

A gyakoralatban ez azt jelenti, hogy

5-7 forinttal fog csökkenni az üzemanyagok ára

Mezőkovácsházán, ismertette a GVH munkatársa az InfoRádiónak nyilatkozva.

A Mol országosan egységesen határozza meg kiskereskedelmi árazása keretfeltételeit, ám az egyes kutak eltérhetnek az országosan irányadó referenciaáraktól. A társaság a vizsgálatban jelzett előzetes aggályok ismeretében vállalta, hogy mezőkovácsházi töltőállomásain nem tér el nagyobb mértékben a 95-ös benzin és a dízel országosan meghatározott referenciaáraitól, mint tette ezt az összefonódást megelőző hosszabb időszakban.

A többi településen nem merült fel hasonló versenyprobléma, hiszen azokon a helyeken a jövőben lesz választási lehetősége a fogyasztóknak, hogy melyik töltőállomásra menjenek, tette hozzá.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó hang

Kutakat vesz a Mol, de nem akárhogy
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018