INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

győrffy balázs

sajt

tanfolyam

nemzeti agrárgazdasági kamara

Túl jó a magyar sajt, muszáj volt lépniük

Túl jó a magyar sajt, muszáj volt lépniük

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Huszonöt sajtbírálót képzett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara több iparági szereplővel közösen, mivel egyre több a versenyre is alkalmas magyar sajt – közölte a kamara elnöke. Győrffy Balázs szerint érdemes a magyar sajtot választani.

A sajtkészítésben is ott tartunk, olyan minőséget tudunk előállítani, ami minden további nélkül állja a versenyt nemzetközi összehasonlításban, emelte ki Győrffy Balázs az InfoRádiónak nyilatkozva. A kamara elnöke szerint annyi, akár hónapokig tartó munka után, amelyet egy-egy kisebb, manufaktúra jelleggel működő egység áldoz sajtkészítésre, elvárható, hogy a bírálóik is jól felkészült szakemberek legyenek.

A kamara a Magyar Sajtkészítők Egyesülete kezdeményezésre indította a sajtbírálói képzést. "Örömmel álltunk az akció mögé, biztosítottunk hozzá helyszínt, anyagi forrásokat, például két, Franciaországból érkező sajtmester is részt vett az oktatásban.

Nemzetközi szinten is releváns oktatási anyagot kaptak

a részvevők" – ismertette Győrffy Balázs.

A képzést elsősorban az tette szükségessé, hogy a sajtbírálatokon olyan felkészült szakemberek vegyenek részt, akik képesek az objektív értékítéletre, magyarázta a kamara elnöke, hozzátéve: a tanfolyamra

óriási volt a túljelentkezés,

és már a következő etapot tervezik, szervezik.

Győrffy Balázs úgy látja, a magyar fogyasztók egyre nyitottabbak a sajtok irányába, azonban továbbra is túlnyomó részt a trappista jellegűek élveznek előnyt, ami egy torz fogyasztási szokást jelent. Azt feltételezik, hogy ezen, jó eséllyel, tudnak változtatni. Szeretnék emelni az évi hét kilós sajtfogyasztás mértékét is.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

25 sajtbírálót képzett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018