eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Túl jó a magyar sajt, muszáj volt lépniük

Huszonöt sajtbírálót képzett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara több iparági szereplővel közösen, mivel egyre több a versenyre is alkalmas magyar sajt – közölte a kamara elnöke. Győrffy Balázs szerint érdemes a magyar sajtot választani.

A sajtkészítésben is ott tartunk, olyan minőséget tudunk előállítani, ami minden további nélkül állja a versenyt nemzetközi összehasonlításban, emelte ki Győrffy Balázs az InfoRádiónak nyilatkozva. A kamara elnöke szerint annyi, akár hónapokig tartó munka után, amelyet egy-egy kisebb, manufaktúra jelleggel működő egység áldoz sajtkészítésre, elvárható, hogy a bírálóik is jól felkészült szakemberek legyenek.

A kamara a Magyar Sajtkészítők Egyesülete kezdeményezésre indította a sajtbírálói képzést. "Örömmel álltunk az akció mögé, biztosítottunk hozzá helyszínt, anyagi forrásokat, például két, Franciaországból érkező sajtmester is részt vett az oktatásban.

Nemzetközi szinten is releváns oktatási anyagot kaptak

a részvevők" – ismertette Győrffy Balázs.

A képzést elsősorban az tette szükségessé, hogy a sajtbírálatokon olyan felkészült szakemberek vegyenek részt, akik képesek az objektív értékítéletre, magyarázta a kamara elnöke, hozzátéve: a tanfolyamra

óriási volt a túljelentkezés,

és már a következő etapot tervezik, szervezik.

Győrffy Balázs úgy látja, a magyar fogyasztók egyre nyitottabbak a sajtok irányába, azonban továbbra is túlnyomó részt a trappista jellegűek élveznek előnyt, ami egy torz fogyasztási szokást jelent. Azt feltételezik, hogy ezen, jó eséllyel, tudnak változtatni. Szeretnék emelni az évi hét kilós sajtfogyasztás mértékét is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×