eur:
395.1
usd:
366.14
bux:
65172.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: otp

Kevesebb a bankfiók, mégis több az alkalmazott

Sokéves mélypontra zsugorodott a hitelintézeti szektor fiókhálózata az első negyedév végére. A fiókhálózat zsugorodását segítette az elektronikus szolgáltatások terjedése.

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján arról ír, hogy márciusban 2007 hitelintézeti értékesítési egység működött országszerte, 15,9 százalékkal, nagyjából 380-al kevesebb, mint egy évvel korábban.

Ezzel folytatódott az évek óta tartó trend: három éve még csaknem 2800, 2014 elején pedig 3200 egység volt.

A fiókhálózat zsugorodását segítette az elektronikus szolgáltatások terjedése, az ügyfelek egyre kevesebb banki műveletet végeznek személyesen a fiókokban.

A banki dolgozók száma viszont nőtt,

az első negyedévben az átlagos létszám meghaladta a 39,5 ezret, ami mintegy 350 fős, 0,8 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest. A lap arra is rámutat, hogy élénk a banki álláspiac, a kilenc legnagyobb szolgáltató honlapján aktuálisan 1050 élő állásajánlat szerepel.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Nagyot alakított az MBH Bank, a vállalatok után a lakosságnál is élre törnének

Nagyot alakított az MBH Bank, a vállalatok után a lakosságnál is élre törnének

A bankszektor átlagánál is kiugróbb eredménnyel zárta 2023-at az MBH Bank: a tavaly május 1-jei fúzióval létrejött hitelintézet 345 milliárd forintos korrigált adózás előtti teljes átfogó eredményt ért el. Az elért 33%-os tőkearányos nyereség jócskán felülmúlja a piac átlagát, pedig rendkívül konzervatívan céltartalékoltak. A bankcsoport több sikeres akvizíciót is végrehajtott, a mérlegfőösszege 500 milliárd forinttal emelkedett, és ebben a Fundamenta felvásárlása még nincs is benne, utóbbi egyébként 16,1%-ról 20,6%-ra fogja növelni lakossági hitelpiaci részesedésüket. A részleteket a tőzsde honlapján megjelent gyorsjelentés mellett egy csütörtöki sajtótájékoztatón ismertette a menedzsment.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 09:57
×
×
×
×