eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: otp

Elsőként az OTP-nél elindult itthon az Apple Pay, mutatjuk, kik érhetik el

Magyarországon is elérhetővé vált az iPhone 6-on bemutatkozó Apple Pay fizetési platform. Május 21-től az OTP Bank Apple készülékkel rendelkező ügyfelei az Apple Pay szolgáltatás segítségével mindenhol fizethetnek az arra alkalmas Apple eszközeikkel, ahol érintéses bankkártyával lehet fizetni, vagy fel van tüntetve az Apple Pay logó.

Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta, másfél éve vezették be a fizikai mobilfizetés lehetőségét az ügyfelek számára. Újabb mérföldkő, hogy ez mostantól az Apple felhasználók számára is elérhető. Az iPhone tulajdonosok által régóta várt fizetési megoldás az NFC képességekkel rendelkező iPhone, Apple Watch, iPad, és Mac eszközökkel használható bármely olyan elfogadóhelyen, ahol érintéses bankkártyával lehet fizetni.

Az érdeklődést jól mutatja, hogy

a szolgáltatás indulásának napján, kedd reggel öt és tíz óra között már több mint tízezren regisztrálták a kártyájukat, pedig erre csak aznap hajnaltól kezdődően volt lehetőség.

Csányi Péter elmondta, hogy az Apple Pay-t egyszerű beállítani: az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásban.

Az ügyfelek emellett a digitalizált kártyákkal végzett tranzakciók esetében is élvezhetik a kártyájukhoz korábban járó előnyöket.

A biztonság, a személyes adatok védelme az Apple Pay működésének alapját képezik. Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element).

Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

Az Apple Pay-jel az OTP Bank ügyfelei mostantól egyszerűen fizethetnek iPhone-juk, vagy Apple Watch-uk segítségével az üzletekben, éttermekben, taxikban, vagy bármely érintéses fizetésre alkalmas POS terminálnál. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Pay-t elfogadó applikációk, vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is fizethetnek.

A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, lehetőséget ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is.

Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID, vagy a jelkód segítségével végezhető el.

A szolgáltatásról még többet megtudhat itt és itt.

Röviddel az OTP bejelentése után a CIB Bank egy állásfoglalást tett közzé, amelyből kiderül: még az idén a CIB ügyfeleknek is elérhetővé válik az Apple Pay. Az Erste Bank kommunikációs osztálya pedig azt közölte a Portfolio gazdasági hírportállal, hogy heteken belül akármelyik, arra alkalmas okos eszközzel egy érintéssel fizethetnek az ügyfelek bármilyen lakossági Erste bankkártyával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×