INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

bif

ingatlan

osztalék

alaptőke

Jelentős lépés előtt áll a BIF

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

100 forintos osztalékot fizet, az igazgatótanács pedig felhatalmazást kapott, hogy alaptőkét emelhessen - derült ki a Budapesti Ingatlanfejlesztési Nyrt. Közgyűlésén.

Több mint 2,5 milliárd forintos összeget fizet ki részvényeseinek a BIF - szavazta meg hétfőn délelőtt a tőzsdei cég éves rendes részvényesi közgyűlése. Eszerint a saját részvények figyelembe vételével papíronként 100 forintos osztalékban részesülnek a befektetők.

Az ingatlanfejlesztési vállalat 11 napirendi pontról döntött részvényeseinek körében. Ezek közül az egyik, hogy a közgyűlés elfogadott határozata szerint az igazgatóság felemelheti a társaság alaptőkéjét, valamennyi módon a következő 5 évben.

A 8. napirendi pontban a közgyűlés döntött arról, hogy a jelenlegi mintegy 28 millió részvényt felosztják. A felosztás után minden jelenlegi 100 forintos névértékű papír helyébe 10 darab 10 forint névértékű értékpapír kerül, így összességében mintegy 280 millió részvény foroghat a tőzsdén.

Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő szerint ezzel vonzóbbá válhat a papír: a részvények tizedelése egy évtizede már megtörtént a BIF életében, hogy nagyobb legyen a likviditás. A mostani lépés nyomán sokan arra számítanak, hogy áremelő hatása is lehet annak, hogy 300 forint körüli áron lehet majd BIF-papírokkal kereskedni.

Az esemény utolsó, 11. pontjaként az ingatlanfejlesztő cég igazgatótanácsának elnöke, Ungár Anna a jövőbeli tervekről szólt. Kiemelte: a következő 3 évben a Bajcsy Zsilinszky úti 26 ezer négyzetméteres irodaházon dolgoznak majd. Ez Ungár Anna szerint a társaság egyik legértékesebb ingatlana, de az új BIF etalonja lesz majd a vérmező mellett kialakítandó loft lakásokból álló ház. Korányi G. Tamás szerint a BIF számára az ingatlanok további hasznosítása lesz fontos.

"A cég egy hosszútávú és minél nagyobb, értékes helyeken lévő, vegyes ingatlanportfóliót kíván fenntartani. Nem gondolom, hogy ő ezeket eladásra fejlesztené, inkább megfelelően diverzifikált, ám magas jövedelmet termelő ingatlanportfóliót kíván birtokolni" - mondta a tőzsdei szakértő.

A délelőtti rendezvényen elhangzott, hogy a cég portfóliójának különlegessége lesz a Vigadó Palota Irodaház beruházás is. Itt az épület tetejére egy úgynevezett skybar kerül, ahonnan páratlan duna-parti panoráma lesz látható.

Kapcsolódó hang

BIF-közgyűlés
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018