eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Jelentős lépés előtt áll a BIF

100 forintos osztalékot fizet, az igazgatótanács pedig felhatalmazást kapott, hogy alaptőkét emelhessen - derült ki a Budapesti Ingatlanfejlesztési Nyrt. Közgyűlésén.

Több mint 2,5 milliárd forintos összeget fizet ki részvényeseinek a BIF - szavazta meg hétfőn délelőtt a tőzsdei cég éves rendes részvényesi közgyűlése. Eszerint a saját részvények figyelembe vételével papíronként 100 forintos osztalékban részesülnek a befektetők.

Az ingatlanfejlesztési vállalat 11 napirendi pontról döntött részvényeseinek körében. Ezek közül az egyik, hogy a közgyűlés elfogadott határozata szerint az igazgatóság felemelheti a társaság alaptőkéjét, valamennyi módon a következő 5 évben.

A 8. napirendi pontban a közgyűlés döntött arról, hogy a jelenlegi mintegy 28 millió részvényt felosztják. A felosztás után minden jelenlegi 100 forintos névértékű papír helyébe 10 darab 10 forint névértékű értékpapír kerül, így összességében mintegy 280 millió részvény foroghat a tőzsdén.

Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő szerint ezzel vonzóbbá válhat a papír: a részvények tizedelése egy évtizede már megtörtént a BIF életében, hogy nagyobb legyen a likviditás. A mostani lépés nyomán sokan arra számítanak, hogy áremelő hatása is lehet annak, hogy 300 forint körüli áron lehet majd BIF-papírokkal kereskedni.

Az esemény utolsó, 11. pontjaként az ingatlanfejlesztő cég igazgatótanácsának elnöke, Ungár Anna a jövőbeli tervekről szólt. Kiemelte: a következő 3 évben a Bajcsy Zsilinszky úti 26 ezer négyzetméteres irodaházon dolgoznak majd. Ez Ungár Anna szerint a társaság egyik legértékesebb ingatlana, de az új BIF etalonja lesz majd a vérmező mellett kialakítandó loft lakásokból álló ház. Korányi G. Tamás szerint a BIF számára az ingatlanok további hasznosítása lesz fontos.

"A cég egy hosszútávú és minél nagyobb, értékes helyeken lévő, vegyes ingatlanportfóliót kíván fenntartani. Nem gondolom, hogy ő ezeket eladásra fejlesztené, inkább megfelelően diverzifikált, ám magas jövedelmet termelő ingatlanportfóliót kíván birtokolni" - mondta a tőzsdei szakértő.

A délelőtti rendezvényen elhangzott, hogy a cég portfóliójának különlegessége lesz a Vigadó Palota Irodaház beruházás is. Itt az épület tetejére egy úgynevezett skybar kerül, ahonnan páratlan duna-parti panoráma lesz látható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×