INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

munkaerőpiac

álláshirdetés

felmérés

munkaerő hiány

Itt vannak a legkeresettebb magyarországi állások

Infostart

Az informatikai, a szakmunkás, az adminisztrációs és a vendéglátós állások iránt nőtt a legnagyobbat a kereslet az egy évvel korábbi adatokhoz képest .

Jelentősen többen kerestek állást 2019 első negyedévében, mint egy évvel korábban: idén 17 százalékkal többen jelentkeztek a meghirdetett állásokra a Profession.hu adatai szerint. Az állásportál adatbázisába feltöltött önéletrajzok száma pedig 30 százalékkal növekedett.

Az IT szektorba 26 százalékkal többen pályáztak meg állásokat, mint egy évvel korábban. A legnagyobb népszerűsége a projektmenedzseri (108 százalékos emelkedés), a tesztelői (63), a rendszerintegrátori (26), az IT tanácsadói-elemzői (20) pozícióknak volt. Programozó állásokra pedig 10 százalékkal jelentkeztek többen.

Adminisztrációs munkakörbe 31 százalékkal, fizikai munkakörbe 13 százalékkal többen jelentkeztek idén az első negyedévben. Kiemelkedő volt a munkakeresési kedv a vendéglátásban: 44 százalékkal nagyobb arányban keltették fel az ilyen típusú állások a jelentkezők érdeklődését, mint egy évvel korábban.

Szintén nagyot nőtt a szakmunkás munkakörbe jelentkezők száma: 2019 első negyedévében 43 százalékkal többen kerestek ilyen jellegű állást. A legnagyobb emelkedés a bolti eladóknál látható (58 százalék), de a gépjárművezetőknél (99) és a raktárosoknál is (24) növekedés történt.

Nemcsak az állásokra jelentkezők száma emelkedett, hanem a hirdetést feladó cégeké is: országos szinten három százalékkal. Budapest és Pest megye után a legaktívabb megye Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar volt.

Nyitókép: kamaraonline.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018