eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Üzemanyagárak: megdöbbentő válaszokat adtak a magyar autósok

Egy felmérésben azt vizsgálták, hogy mennyire befolyásolja a mindennapi autóhasználatot az üzemanyag ára.

A kitöltők 66%-a válaszolta, hogy egyáltalán nem befolyásolja, ha jelentősen emelkedik az üzemanyag ára, és csak minden tizedik válaszadó érzi úgy, hogy közepesen, vagy erősen gyakorol rá hatást az esetleges áremelkedés - írta az autopro.hu.

Autó nélkül? Ugyan!

A kitöltők 86%-a akkor sem használna gyakrabban tömegközlekedési eszközt, osztaná meg az autóját, vagy váltana más, alternatív közlekedési módra, ha jelentősen emelkedne az üzemanyag ára. A villamos meg a bicikli várhat, ők inkább kifizetik a drágább benzint, de nem teszik le a kocsit.

A felmérés szerint a sofőrök 39%-a nézi meg az üzemanyag árát, mielőtt tankolna, 61%-uk viszont nem, tehát többen tankolnak vakon, mint tudatosan.

A legtöbb autós, a kitöltők 28%-a, 800 forint/liter benzinárnál tenné le az autót, de sokan már 500-nál kiszállnának, míg 19%-uk csak 1000 forint feletti literárnál váltana közlekedési módot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×