INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

nyugdíjas

húsvét

ajándék

pénz

edenred-utalvány

Újfajta ötezer forintos bankjegyet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank 2017. március elsejével. Az új fizetőeszköz színvilágában, grafikájában és biztonsági elemeiben is megújult. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. és 2018. között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. Ennek első eleme a megújított tízezer forintos volt majd a húszezerforintos bankjegy következett. A régi címletek továbbra is forgalomban maradnak, bevonásuk időpontjáról az MNB később dönt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok húsvétra - de nem mindenki

Infostart

Vidéki települések és fővárosi önkormányzat is van azok között, akik ajándékot adnak az ünnepek előtt a nyugdíjasoknak. A juttatások meglehetősen változatosak.

A napi.hu szedett össze néhány példát arra, milyen sokféle megoldással ajándékozzák meg húsvét előtt az önkormányzatok a nyugdíjasokat.

A makói önkormányzat 10 ezer forintos Edenred utalványt ad minden 70 év feletti lakosnak - a képviselők ráadásul nem bízzák a véletlenre (és a postára), hanem maguk hordják ki az utalványokat. A városban összesen 3348 ember kap Edenred utalványt - azért ilyet, mert ezzel tudják pótolni a megszűnt Erzsébet-utalványt. Az Edenred ugyanis hideg- és melegétel mellett háztartási és vegyi árura, gyógyszertári termékekre, ruhaneműkre, sportszerekre, szépségápolási termékekre és műszakik cikkek vásárlása esetén is felhasználható, továbbá éttermekben is lehet vele fizetni.

Dunaújvárosban egy 2015-ös helyi rendelet szerint hivatalból karácsonykor és húsvétkor annak jár 5000 forintos támogatás, akinek a nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, azaz 199 500 forintot.

Esztergomban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan a 70. életévet betöltő esztergomi lakóhellyel rendelkező személyeknek, valamint a kérelmező nagycsaládosoknak adnak 5000 forint értékű vásárlási utalványt, ezeket az önkormányzati hivatal dolgozói kézbesítik.

Budapesti kerületek

A XIII. kerületben minden nagykorú, regisztrált, partnerkártyás helyi lakos kap 3 ezer forint értékű húsvéti sonka utalványt, amit a Lehel Csarnok kijelölt hús- és hentesáru boltjaiban válthatnak be.

Az I. kerületben 8 ezer forintot küldenek készpénzben vagy átutalással a 80 év felettieknek, a rászoruló nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018