eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Újfajta ötezer forintos bankjegyet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank 2017. március elsejével. Az új fizetőeszköz színvilágában, grafikájában és biztonsági elemeiben is megújult. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. és 2018. között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. Ennek első eleme a megújított tízezer forintos volt majd a húszezerforintos bankjegy következett. A régi címletek továbbra is forgalomban maradnak, bevonásuk időpontjáról az MNB később dönt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok húsvétra - de nem mindenki

Vidéki települések és fővárosi önkormányzat is van azok között, akik ajándékot adnak az ünnepek előtt a nyugdíjasoknak. A juttatások meglehetősen változatosak.

A napi.hu szedett össze néhány példát arra, milyen sokféle megoldással ajándékozzák meg húsvét előtt az önkormányzatok a nyugdíjasokat.

A makói önkormányzat 10 ezer forintos Edenred utalványt ad minden 70 év feletti lakosnak - a képviselők ráadásul nem bízzák a véletlenre (és a postára), hanem maguk hordják ki az utalványokat. A városban összesen 3348 ember kap Edenred utalványt - azért ilyet, mert ezzel tudják pótolni a megszűnt Erzsébet-utalványt. Az Edenred ugyanis hideg- és melegétel mellett háztartási és vegyi árura, gyógyszertári termékekre, ruhaneműkre, sportszerekre, szépségápolási termékekre és műszakik cikkek vásárlása esetén is felhasználható, továbbá éttermekben is lehet vele fizetni.

Dunaújvárosban egy 2015-ös helyi rendelet szerint hivatalból karácsonykor és húsvétkor annak jár 5000 forintos támogatás, akinek a nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, azaz 199 500 forintot.

Esztergomban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan a 70. életévet betöltő esztergomi lakóhellyel rendelkező személyeknek, valamint a kérelmező nagycsaládosoknak adnak 5000 forint értékű vásárlási utalványt, ezeket az önkormányzati hivatal dolgozói kézbesítik.

Budapesti kerületek

A XIII. kerületben minden nagykorú, regisztrált, partnerkártyás helyi lakos kap 3 ezer forint értékű húsvéti sonka utalványt, amit a Lehel Csarnok kijelölt hús- és hentesáru boltjaiban válthatnak be.

Az I. kerületben 8 ezer forintot küldenek készpénzben vagy átutalással a 80 év felettieknek, a rászoruló nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×