INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

autógyártás

volkswagen

létszámleépítés

németország

Pozsony, 2010. május 18.A VW Slovakia által közreadott felvételen munkások dolgoznak készülő Volkswagen személygépkocsik mellett a német Volkswagen autógyár pozsonyi összeszerelő üzemében 2010. május 18-án. (MTI/VW Slovakia/Matthias Knoch)

Újabb többezres létszámcsökkentést jelentett be a Volkswagen

Infostart / MTI

A leépítést a természetes fluktuációval és nyugdíjazással felszabaduló állások be nem töltésével kívánja a konszern végrehajtani. 

A Volkswagen konszern a már eddig bejelentettek felett további 5-7 ezer alkalmazottal csökkenti a létszámot a VW márkánál a következő öt évben, az automatizálás következményeként.

A konszern szerdai közleménye szerint a létszámcsökkentést az informatikai beruházásoknak köszönhetően a rutinfeladatok automatizálása teszi lehetővé, ami 2023-ig 5,9 milliárd eurós megtakarítást is hoz majd a cégnek. A létszámcsökkentést a természetes fluktuációval és nyugdíjazással felszabaduló állások be nem töltésével kívánja a konszern végrehajtani.

A Volkswagen 2016 végén állapodott meg a szakszervezetekkel egy 2020 végéig futó megtakarítási programban, ami 30 ezres létszámcsökkentést irányoz elő,

ebből 23 ezret Németországban. Magában foglalja ugyanakkor 9 ezer új munkahely létesítését is új technológiai területeken, például a szoftverfejlesztésben.

Az akkori megállapodás értelmében a Volkswagen a kialkudott keret felett 2025-ig üzemgazdálkodási indokból nem bocsáthat el dolgozókat. A megtakarítási programtól a Volkswagen működési eredménye 3,7 milliárd eurós javulását várja 2020-ig.

Nyitókép: MTI/VW Slovakia/Matthias Knoch
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018