eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Hipermarketeket büntetett a Nébih

Mintegy 25 hazai hipermarket zöldség- és gyümölcskínálatát vette górcső alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az ellenőrzések során a szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak az alma- és burgonyatermékekre – mondta az InfoRádiónak a Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának osztályvezetője. 

Elsősorban a fővárosban és az agglomerációban vizsgálódott a hatóság – tájékoztatott Ecsedi István. Minden terméket ellenőriztek: citrusféléket, trópusi gyümölcsöket és a szezonális tárolt termékeket, az almát és a burgonyát is.

A több mint 300 vizsgált termékből csupán 15 esetében találtak valamilyen kifogást.

„A hipermarketek gyümölcskínálata egyrészt rendkívül bőséges, másrészt egészen jó minőségű”

– fogalmazott az osztályvezető. Mint mondta: a feltárt hibák elsősorban az árukezelésből fakadnak, vagy az árufeltöltők pakolnak úgy, hogy sérül a gyümölcs, vagy a vevők válogatás közben tesznek kárt benne. Összesen 390 ezer forint bírságot szabot ki a Nébih.

Szembeötlő hibákat találtak a burgonya forgalmazásánál: összeöntötték a különböző fajtákat, pedig ezeket többféleképpen kell felhasználni – emelte ki Ecsedi István. Arra próbálják rávenni a hipermarketeket is, hogy ne piros és sárga burgonyát kínáljanak, hanem főzési típusokat különítsenek el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×