eur:
394.25
usd:
370.79
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Készülnek a mobilcégek is a tűzijátékra

Az egymást tömegben keresők hívásai és az adatforgalom megugrása miatt erősíti meg hálózatát augusztus 20-án az egyik magyarországi mobilszolgáltató.

A Vodafone pénteken közölte, hogy a közelgő nemzeti ünnep miatt a gondtalan szolgáltatás biztosítása érdekében kapacitásbővítéssel készül. Mint írták: a statisztikák azt mutatják, hogy az augusztusban tapasztalható átlagos forgalomhoz képest augusztus 20-án körülbelül másfélszeresére nőtt a beszéd- és az adatforgalom is.

Budapesten a Vodafone szerint az augusztus 20-i tűzijáték területén az ebben a hónapban tapasztalható átlaghoz képest körülbelül

  • 60 százalékkal többet telefonálnak a cég ügyfelei,
  • a mobil adatforgalom pedig közel 55 százalékkal magasabb az ünnepen.

Mindezt azzal magyarázza a vállalat, hogy az egymástól a tömegben elkeveredett és egymást megtalálni próbáló barátok, családtagok hívásai sok hang alapú, míg az azonnali fotós és videós megosztások a tűzijátékról rengeteg adat alapú forgalmat generál.

A társaság így a rádiós sávszélességét és a 3G-s hardverkapacitását is bővítette az ünnep idejére.

Az InfoRádió a fokozott igénybevételről megkérdezte a többi magyarországi mobilszolgáltatót is. A Telekom PR irodájának vezetője közölte: a budapesti hálózat kialakítása miatt augusztus 20-án nincs szükség különleges intézkedésekre. Kutas István hozzátette: a cég hálózatán a forgalom az államalapítás ünnepén inkább eloszlik, nem úgy, mint egy-egy demonstráción vagy más rendezvényen.

A Telenornál arról tájékoztattak, hogy a Vodafone-hoz hasonlóan a nemzeti ünnepre is fokozottan felkészítik a hálózatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×