eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Vidi FC játékosai ünnepelnek, miután a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján 1-0-ra legyőzték a bolgár PFK Ludogorec Razgrad csapatát a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Vidi BL-szereplése felpörgeti a fogadási piacot

Elképesztő fogadási láz övezi a Mol Vidi FC Bajnokok Ligája-szereplését: az eddigi öt selejtező mérkőzésre több mint 2,6 millió fogadás érkezett a Szerencsejáték Zrt. rendszerébe.

A Mol Vidi FC Bajnokok Ligája-szereplése úgy felpezsdíti a hazai sportfogadási piacot, mint 2016 nyarán a magyar válogatott részvétele az Európa-bajnokságon. Holott egyébként is aranykorát éli a kategória: tavaly a Szerencsejáték Zrt. 436 milliárd forintos árbevételi rekordjához 45 százalékos részaránnyal járult hozzá a sportfogadás, egy évvel korábban pedig a 386 milliárdos forgalom 44 százalékát adta - írja a Világgazdaság.

A székesfehérváriak eddig lejátszott öt nemzetközi kupamérkőzésére egy kivételével rendre legalább félmillió fogadást kötöttek a Tippmixen – tájékoztatták a társaság sajtóirodáján a Világgazdaságot –, összesen több mint 2,6 millió szelvény érkezett. A csúcsot a bolgár Ludogorec Razgrad elleni hazai visszavágó tartja 591 ezer fogadással, megelőzve az FF Malmö elleni múlt heti svédországi találkozót (557 ezer), illetve a Dudelange elleni luxemburgi meccset (525 ezer).

A Szerencsejáték közlése szerint a magyar csapatok nemzetközi mérkőzései a legkeresettebb fogadási ajánlatok között szerepelnek. A 32. hét első felében az FF Malmö–Vidi BL-selejtező a második legfogadottabb esemény volt, olyan nagy presztízsű párosításokat megelőzve, mint a Standard Liege–Ajax (538 ezer fogadás) vagy a Benfica–Fenerbahce (463 ezer).

A 30. hét első felében pedig a teljes Tippmix-kínálatot figyelembe véve a Ludogorec–Vidi-meccsre érkezett be a legtöbb fogadás, ahogy azt megelőzően a Vidi–Dudelange-találkozó is a legnépszerűbbnek bizonyult a 29. hét első felében.

Érdekesség, hogy a Dudelange elleni párharc első felvonását az adott időszakban csak a világbajnokság két elődöntője előzte meg a szelvények számát tekintve.

Összehasonlításképp a játékszervező kiemelte, hogy a 2017–18-as Bajnokok Ligája-szezon legnépszerűbb mérkőzéseire átlagosan 725 ezer fogadás érkezett, a legtöbb, 889 ezer a PSG–Bayern München-csoportmeccsre. A Vidi–Ludogorec-találkozó ezen a téren olyan csatákat utasít maga mögé a legutóbbi BL-kiírásból, mint a Liverpool–Roma (567 ezer fogadás) vagy a Real Madrid–Bayern (446 ezer) elődöntő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×